Zaposleni UNIQA osiguranja posadili više od 1700 stabala – dio i na području Perjasice

Zaposlenici UNIQA osiguranja u SEE5 regiji koju čini Bosna i Hercegovina, Srbija, Hrvatska, Crna Gora i Bugarska u prvoj zajedničkoj inicijativi za očuvanje sredine u kojoj žive i rade posadili su po jedno drvo za svakog od 1.700 zaposlenih u regiji i 2500 dodatnih sadnica za sve ljude u lokalnoj zajednici.

Uspješnim akcijama koje su njihovi kolege već proveli u drugim zemljama SEE5 regije pridružili su se zaposlenici UNIQA Hrvatske posadivši više od tisuću stabala na području Perjasice u Generalskom stolu u sklopu programa sadnje Co2mpensating by planting. Riječ je o prvom hrvatskom programu neutralizacije ugljičnog dioksida sadnjom stabala koji provode Savez izviđača Hrvatske, agencija HEARTH i Hrvatske šume kao inovativni odgovor na posljedice klimatskih promjena.

Društveno odgovorna inicijativa pošumljavanja inspirirana je zajedničkim vrijednostima i kulturom koje dijele svi zaposlenici i slijedi strategiju „UNIQA 3.0 – Sjeme budućnosti“ s fokusom na ulaganje u zajednicu, održivi razvoj i promociju zaštite životne sredine. Ujedno simbolizira uspješnu budućnost, rast i dugoročno ulaganje u SEE 5 regiju koja čini treću najveću grupu kompanija u okviru UNIQA Internationala.

UNIQA ima 200-godišnje iskustvo u osiguranju. Posluje na 18 tržišta i pruža usluge za više od 16 milijuna klijenata. U skladu sa svojim krovnim sloganom „Živimo bolje zajedno“ i poslovnom strategijom UNIQA će inicirati različite društveno odgovorne aktivnosti za očuvanje životne sredine i poboljšanje uvjeta života u zajednicama u kojima posluje.