Božićna bajka – Orašar

Koncert Karlovačkog komornog orkestra Glazbene škole Karlovac pod nazivom Božićna bajka – Orašar, održat će se u subotu, 17. prosinca 2022. godine u Gradskom kazalištu Zorin dom s početkom u 20:00 sati.   Ulaznice po cijeni od 30 kn mogu se kupiti na blagajni GK Zorin dom.


Kao solit nastupa Leon Košavić, koji nakon uspješne premijere Čarobne frule u Torinu, pod palicom najboljeg dirigenta na svijetu, maestra Riccardo Mutija stiže ravno u Karlovac! Leon Košavić gradi svoju svjetsku karijeru i nastupa u eminentnim opernim kućama i koncertnim dvoranama a u subotu će nastupiti s Orkestrom kojeg čine njegovi nastavnici i kojeg vodi njegov veliki prijatelj i kolega dirigent Veton Marevci. Bit će to koncert  za pamćenje!

Građani grada Karlovca i Karlovačke županije će po uzoru na velike gradove imati priliku poslušati  bezvremensku Suitu Orašar i obrade najpoznatijih kompozicija koje se izvode u predblagdansko vrijeme. Program pod nazivom Božićna bajka izvodi se već devetu godinu u partnerstvu s Gradskim kazalištem Zorin Dom i uz financijsku potporu Karlovačke županije i Grada Karlovca.

Grad Karlovac je u razdoblju od 1949. do 1966. godine bio jedini grad u Hrvatskoj koji je imao Gradski simfonijski orkestar. U njemu su i tada svirali nastavnici i učenici Glazbene škole. Godine 1966. prestao je s radom zbog financijskih razloga. Nastavak te slavne tradicije dogodio se 2018. godine kad je Glazbena škola Karlovac svoj Karlovački komorni orekstar pojačala s puhačima i udaraljkašima i pretvorila ga u simfonijski. Pod vodstvom karlovačkog dirigenta Vetona Marevcija koncerte Klasika u parku i Koncert u Šancu, sada već tradicionalno izvodi i božićni koncert pod nazivom Božića bajka. Simfonijski orkestar čine nastavnici, studenti, učenici Glazbene škole Karlovac i pridruženi članovi iz nacionalnih orkestara iz Zagreba i Rijeke. Kao i uvijek, koncerti Glazbene škole Karlovac zamišljeni su kao primjer vrijednosti glazbenog obrazovanja i njihovog cilja.

PROGRAM KONCERTA 

Georges Bizet  – Arležanka, suita br.1, Preludij

Petar Iljić Čajkovski –  Suita iz baleta Orašar

Georges Bizet –  Arležanka, suita br.2., Farandola

Irving Berlin – White Christmas, ar. D. Butigan  3′

Meredith Willson ( obrada Antonio Čorak) – It’s beginning to look a lot like Christmas

Hrvatska tradicionalna ( obrada Danijel Butigan ) – U sve vrijeme godišta,

Franz Xaver Gruber ( obrada Frank Shipway) – Tiha noć