Domaći turisti u Karlovcu premašili brojke iz rekordne 2019. godine

Ostvaren isti broj dolazaka te 4% više domaćih turističkih noćenja

Ukupan broj ostvarenih noćenja u gradu Karlovcu u 2022. godini je 80.882 što je na razini 97,31 % noćenja iz 2019. godine. Od tog broja 64.725 noćenja odnosi se samo na turistička noćenja.

Domaći turisti ostvarili su u protekloj godini isti broj dolazaka kao u 2019. godini te 15.343 noćenja što je u odnosu na 2019. godinu povećanje od 4% u noćenjima. Kada promatramo sve prijavljene osobe iz RH koje su boravile u Karlovcu u prošloj godini onda je broj ostvarenih noćenja još veći i iznosi 25.342 što je povećanje od 17%.

Ove brojke rezultat su online komunikacije i kontinuirane promocije koju Turistička zajednica grada Karlovca provodi na domaćem tržištu i kojom kroz cijelu godinu, različitim sadržajima nastojimo privući posjetitelje u naš grad.

Kultura i aktivni odmor kao primarni turistički proizvodi te lokalna gastronomija i tematske ture uz brojna događanja motivi su koji privlače pažnju sve većeg broja izletnika i dnevnih posjetitelja koji otkrivaju Karlovac kao zanimljivu cjelogodišnju turističku destinaciju.

U Turističko informativnom centru TZ grada Karlovca također je u 2022. godini zabilježen veći broj posjeta, 37% više nego godinu ranije. Brojni izletnici iz većih gradova Hrvatske, potaknuti operativnim marketinškim aktivnostima Turističke zajednice grada Karlovca, tražili su dodatne informacije o tome što se sve može posjetiti u našem gradu. Većinu posjetitelja u TIC-u, njih više od 80% čine stranci i to gosti iz Njemačke, Nizozemske, Austrije, Češke, Italije i Francuske.

Zajednički rad na razvoju i unaprjeđenju postojećih turističkih proizvoda ali prije svega međusobno povezivanje dionika u destinaciji doveli su do ovih uspješnih turističkih rezultata. I u 2023. godini nastavit ćemo intenzivno raditi kako bi povećali vidljivost Karlovca te ugostili još više zadovoljnih turista u našem gradu “, izjavila je direktorica TZ grada Karlovca Marina Burić.