NAGRADNI NATJEČAJ “VODA KOJU ŽELIMO” SVJETSKE MREŽE MUZEJA VODE

Svjetska mreža muzeja vode sa zadovoljstvom najavljuje četvrto izdanje nagradnog natječaja “Voda koju želimo”.

Nagradni natječaj za mlade “Voda koju želimo” (“The Water We Want”) istražuje naše višestruko vodno nasljeđe (prirodno i kulturno, materijalno i nematerijalno) iz perspektive mladih kako bismo izgradili održiviju budućnost.

Ovim natjecanjem, koje traje do svibnja 2023., Svjetska mreža muzeja vode (WAMU-NET) želi ojačati obrazovanje o održivosti vode i napore u podizanju svijesti o vodi angažiranjem mladih kao pripovjedača i naratora naše ‘tekuće’ budućnosti.

SUDIONICI

Natjecanje je namijenjeno školama, obrazovnim ustanovama (formalnim i neformalnim) i organizacijama civilnog društva diljem svijeta i ograničeno je na dvije dobne kategorije:

učenici od 6 do 12 godina (osnovno obrazovanje)

učenici od 13 do 18 godina (srednje obrazovanje)

TEMA

Sva poslana umjetnička djela moraju se fokusirati na slatke vode (isključujući slane vode i oceane) i probleme povezane s bioraznolikošću, klimatskim promjenama i vodnim naslijeđem (prirodnom i kulturnom, materijalnom i nematerijalnom baštinom).

KATEGORIJE

U natječaj se dopuštaju samo radovi iz sljedećih kategorija:

1. Crteži (bilo individualni ili skupni radovi)

2. Video zapisi i animirani filmovi (bilo individualni ili skupni radovi)

3. Svi ostali mediji (npr.: slike; plakati; zvučni pejzaži; i pjesme – također uključujući reinterpretaciju tradicionalne glazbe povezane s vodom)

KAKO SUDJELOVATI

Svaka škola ili učitelj zainteresiran za sudjelovanje mora se obratiti najbližem muzeju vode koji je povezan s a Svjetskom mrežom muzeja vode, u Hrvatskoj je to Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac;

Uključite učenike u obrazovne aktivnosti usmjerene na pitanja vezana uz vodu (samo slatke vode) i ciljeve održivog razvoja uz izradu originalnih crteža, videa i drugih medija (vidi gore);

Do 24. travnja 2023. škole i obrazovne ustanove moraju predati svoje radove u WAMU-NET muzej vode – Aquatiku;

Do 5. svibnja 2023. svaki WAMU-NET muzej vode uvrštava u uži izbor maksimalno 6 radova i dostavlja ih Tajništvu WAMU–NET-a.

Natjecatelji biraju samo jednu vrstu umjetničkog rada iz gore navedenih kategorija.

Sve prijave i radove potrebno je poslati e-poštom ili poštom na Aquatiku (marketing@aquariumkarlovac.com), uključujući:

A. Obrazac za registraciju

B. jednu prijavu (samo jedna vrsta rada među gore navedenim kategorijama).

Obrazac za registraciju također uključuje Uvjete i odredbe za sudjelovanje u nagradnom natječaju.

Svaki rad mora biti dostavljen sa sažetim naslovom i kratkim opisom (maks. 200 riječi).

Obavezno je uključiti engleske titlove za sve poslane radove (uključujući pisane sadržaje i dijaloge). Radovi bez engleskog prijevoda bit će isključeni iz natječaja.

Pojedinačna učionica/učenik može prijaviti samo jedan rad.

Odabir konačnih radova koji će biti uključeni u online Digitalnu izložbu.

Sve detalje nagradnog natječaj uz prijavnicu možete pronaći na web stranici Aquatike: https://www.aquariumkarlovac.com/nagradni-natjecaj-voda-koju-zelimo-svjetske-mreze-muzeja-vode/.

2022. godine u jednoj kategoriji pobijedio je rad upravo iz Hrvatske! I to fotografija učenika Frana Sušilovića iz Karlovca! Iznimno smo ponosni na Frana i njegovu učiteljicu Jasminu Štefan iz OŠ Mahično. Njegov rad se nalazi u digitalnoj izložbi Svjetske mreže muzeja voda, a isti možete vidjeti u videu sa ostalim pobjednicima na linku https://vimeo.com/721015584.

Veselimo se novim kreativnim radovima naših malih umjetnika! ?