Naučite zdravlje uz yoga sarva hita vježbaonicu!

U sklopu projekta „Nauči zdravlje” tijekom veljače i ožujka 2023. godine provest će se 16 treninga yoge i pravilnog disanja, u trajanju od 60 minuta po treningu/terminu. Treninzi će biti prilagođeni grupi polaznika, a namijenjeni su odraslim osobama bez obzira na spol i psihofizičku spremnost za prakticiranje tehnika yoge.

Treninzi će se održavati u razdoblju od 2. veljače 2023. do 28. ožujka 2023. svakog utorka i četvrtka od 17,30 sati do 18,30 sati u dvorani Pučkog otvorenog učilišta Duga Resa, trg sv. Jurja 3, Duga Resa.

Uključiti se možete bilo kada u tijeku provođenja treninga, koji su besplatni za polaznike. Jedino što vam treba je dobra volja, podloga za vježbanje te lagana sportska odjeća. Svi polaznici dobit će majice s logom projekta Nauči zdravlje.

Prijave se primaju na naucizdravlje@dugaresa.hr ili na broj 091 1980 880.

Treninge će voditi licencirani instruktor yoge Borislav Cerovac. Naziv „sarva hita“ u prijevodu sa sanskrita znači: DOBRO ZA SVE, stoga vas pozivamo da se u što većem broju priključite treninzima i učinite nešto dobro za sebe.

U sklopu treninga trudit ćemo se naučiti cjelovite, potpune pokrete, ispravne položaje tijela, kao i usklađivanje pokreta i daha kako bismo postigli balans između fizičkog i mentalnog.

Vježbanjem pod nadzorom i slijedeći točne upute instruktora cilj je postignuti bolju fleksibilnost zglobova i zglobnih veza, elastičnost mišića i tetiva, pravilno držanje tijela i poboljšati mišićni tonus.

Ispravnim dolaskom i boravkom u određenim položajima namještamo organe na njihovo mjesto u našem tijelu te osiguravamo i potičemo njihovo ispravno funkcioniranje. Položaj i funkcija organa se s vremenom naruši zbog nekretanja, nepotpunih, površnih pokreta, nepravilnog držanja i sličnih stvari koje nam nameće svakodnevica.

Raznim tehnikama disanja pročišćavamo se kako na fizičkoj, tako i na mentalnoj razini što dovodi do kvalitetnijeg kretanja naše vitalne energije, prane, a u svrhu općeg zdravlja.

Naša vježbaonica u kojoj ćete biti okrenuti isključivo prema sebi i svome tijelu, učeći i prakticirajući vježbe yoge, položaje te razne tehnike disanja, trebala bi pridonijeti da se osjećate dobro, zadovoljno i smireno.

Projekt “NAUČI ZDRAVLJE” UP.02.2.1.08.0028 provodi Grad Duga Resa u partnerstvu s Gradskim društvom Crvenog križa Duga Resa, ukupne vrijednosti 60.595,60 eura/456.557,55 kuna i financiran je iz Europskog socijalnog fonda (ESF) u stopostotnom iznosu.