Upisi u Opću planinarsku i Speleološku školu u tijeku!

Udruga Osmica iz Karlovca vrši upise polaznika u Opću planinarsku (početak škole 14.03.) i Speleološku školu (početak škole 01.03.). Program škola provoditi će se tijekom ožujka i travnja a obuhvaća teoretska predavanja u večernjim terminima te terensku nastavu preko vikenda. Broj polaznika je ograničen i upisi se vrše do popunjenja predviđenih kvota.
Opća planinarsku škola omogućiti će polaznicima da steknu znanja i vještine potrebne za uspješno i sigurno planinarenje i osnovni je oblik obrazovanja planinara. Namijenjena je svima koji žele početi planinariti, a nemaju previše znanja i iskustva, ali i planinarima s iskustvom koji žele proširiti svoje znanje i vještine.
Cilj speleološke škole je polaznike upoznati sa osnovama speleologije, tehnikama kretanja i istraživanja speleoloških objekata, višednevnim boravkom u prirodi, fenomenima  krša te potrebi očuvanja i zaštite prirode, alternativnim načinom aktivnog provođenja slobodnog vremena te novim i dinamičnim druženjem kroz istraživački rad u prirodi.
Obe škole odobrene su i provode se po programima Hrvatskog planinarskog saveza a provode ih licencirani instruktori i vodiči Hrvatskog planinarskog saveza sa višegodišnjim iskustvom u školovanju planinarskih kadrova. Po položenom ispitu na kraju škola polaznici dobivaju potvrde o završenoj edukaciji. 
Oba edukativna programa provode se u sklopu projekata koje podržavaju Grad Karlovac i Karlovačka športska zajednica. 
Za više informacija stojimo na raspolaganju a mogu se pronaći i na web stranicama:
 
Srdačan pozdrav
Damir Basara, tajnik društva
 
Kontakti: 
Opća planinarska škola: Vitomir Murganić +385 91 133 3331
Speleološka škola: Damir Basara +385 98 890 685