Dani čokolade i kave

Najbolje od hrvatske čokolade i kave – to, ali i puno više od toga očekuje vas na novoj slatkoj manifestaciji Dani čokolade i kave koju organizira Muzej čokolade Zagreb. Nakon uspješne manifestacije 2022. godine koja je privukla preko 25.000 posjetitelja, u 2023. se sprema još veći događaj na više izložbenog prostora s više izlagača i dodatnim atraktivnim aktivnostima za posjetitelje. Izlagači osim iz sfere proizvodnje čokolade, slastica i kave dolaze i iz srodnih industrija, poput ručno rađene keramike, edukacija iz segmenta kulinarstva ili kozmetičkih proizvoda ili tretmana povezanih s čokoladom i kavom. Sudionici dolaze i iz susjednih zemalja pa ćete osim naših najboljih majstora iz slatkog svijeta, moći upoznati čokoladne delicije iz Italije, Slovenije, Srbije te Bosne i Hercegovine.
Manifestacija će se odvijati u shopping centru Family mall (Škorpikova 11, Zagreb). Ulaz se naplaćuje 3,00 eura po osobi, a djeca do 18 godina ulaze besplatno.
Manifestacija se održava od 23.2. do 26.02.2023. Od četvrtka do subote posjet je moguć od 10:00 do 20:00 sati, a u nedjelju od 10:00 do 18:00.
Na manifestaciji vas očekuje bogat edukativni, kulturni i humanitarni program. Kroz sva četiri dana održavat će se radionice na temu ručne izrade pralina, ručnog temperiranja čokolade, izrade prirodne kozmetike na bazi kakaovca, kave u kozmetici te osnove latte arta.
Pod pokroviteljstvom proizvođača čokolade tvrtke Barry Callebaut, akademski kipar Dr. Petar Popijač isklesat će 4 skulpture iz masivnih blokova čokolade (svaki blizu 100 kg), a Muzej čokolade Zagreb postavit će prigodnu izložbu iz svog postava.
Tri od četiri čokoladne skulpture bit će će prodane na aukciji, a sav prihod bit će uplaćen u korist Zaklade Solidarna. Partner humanitarne akcije je portal aukcije.hr.
Vidimo se na ovom slatkom događaju koji niti jedan zaljubljenik u čokoladu i kavu ne želi propustiti!