Stilizirana karlovačka Zvijezda na novih 16 klupa

Fotografije: Visit Karlovac

Turistička zajednica grada Karlovca nastavlja aktivnosti u okviru Poticanja na očuvanje i uređenje okoliša

Karlovac je grad parkova i parkovi su važan dio identiteta našeg grada. Uz četiri rijeke i Zvijezdu svojevrstan su zaštitni znak Karlovca.

Osim što su važni za lokalno stanovništvo naši parkovi privlačni su i svim posjetiteljima. Izvorno stvoreni da bi ljudi u njima boravili, družili se, rekreirali i uživali, karlovački parkovi jedinstven su i estetski doživljaj koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Zbog toga se različitim aktivnostima u suradnji s brojnim partnerima ulaže u razvoj ovog turističkog proizvoda.

Jedna od zakonskih zadaća Turističke zajednice grada Karlovca je upravljanje destinacijom u okviru koje je programska aktivnost Poticanje na očuvanje i uređenje okoliša te poboljšanje općih uvjeta boravka turista. U okviru te aktivnosti TZ grada zamjenjuje daske na klupama u karlovačkim parkovima. U zadnje tri godine kroz ovu aktivnost zamijenjene su daske na 96 klupa, u Promenadi, Lopašićevom i Modrušanovom parku te parku kod Karasa kao i šancu kod Košarkaškog igrališta.

Novih 16 klupa bit će obnovljeno danas i to na lokaciji Šanca ispod Promenade te iza Tehničke škole, preko puta parka gdje se nalaze spomenik Karasu i maketa Zvijezde.

Aktivnost je financirana od strane Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Grada Karlovca a daske su nastale u radionici tj. praktikumu Šumarske škole Karlovac.