Proglašenje najboljih pjesnika na natjecanju „Na tragu pjesnika“

Proglašenje triju najboljih pjesama i autora pristiglih na natjecanje u Programu „Na tragu pjesnika“, te dodjela priznanja i nagrada održat će se u utorak,  21.  ožujka u 17 sati u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice.

Preko 80 ljubitelja poezije uključilo se u natjecanje u Programu „Na tragu pjesnika“ koji  organizira Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija RH. Program je posvećen hrvatskom književniku i pjesniku Ivanu Goranu Kovačiću čije ime knjižnica nosi, stradalom u 2. svjetskom ratu, koji je postao vječita inspiracija mladim i starijim pjesnicima i ljubiteljima poezije.

Također, ove godine navršava se 60 godina od kako naša Knjižnica nosi naziv Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić“. Nakon svečanosti, predavanje “Knjiga – spomenik – oratorij: Poezija Ivana Gorana Kovačića u umjetničkim reinterpretacijama” održat će  Tomislav Augustinčić, (Karlovac, 1992.), etnolog i kulturni antropolog, asistent pri Odjelu za etnologiju i antropologiju Sveučilišta u Zadru.