Početak rada “Zelene knjižnice” i promocija knjige “Zelen” Željke Klemenčić (3,2,1 kuhaj)

 

“Zelena knjižnica”, izdvojeni odjel Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” Karlovac, počinje službeno s radom u subotu 15. travnja od 8 do 13 sati na lokaciji u Javnoj ustanovi Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac, Ul. Branka Čavlovića Čavleka 1a.

Povodom službenog početka rada “Zelene knjižnice”, izdvojenog odjela Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” u Javnoj ustanovi Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac pripremili smo u subotu, 15. travnja bogati program za sve posjetitelje. U 10 sati održat će se književni susret i druženje sa Sanjom Graša i psom Sašom uz čitanje priče „Saškine čokoladne pustolovine“, dok je za 11 sati  planirana promocija knjige „Zelen“ i druženje s autoricom Željkom Klemenčić, poznatom članicom žirija iz kulinarskog showa ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!‘ koja je počela je kuhati iz hobija, a danas joj gastronomija predstavlja način života.

Usluge „Zelene knižnice” prvenstveno će biti  namijenjene djeci i mladima, učenicima, znanstvenicima, turistima, odnosno lokalnom stanovništvu, kako bi se razvijala svijest o iznimnoj biološkoj raznolikosti te istovremeno educiralo korisnike kroz literaturu i aktivnosti kako na održiv način koristiti prirodna bogatstva Hrvatske. Razvojem novih sadržaja i poticanje na čitanje zelenih tema kroz edukacije ciljane publike pokušat će se produbiti odnosi s posjetiteljima u Javnoj ustanovi Aquatika te približiti užitak čitanja. Radionicama i pričaonicama svake subote u 10 sati nastojat će se razvijati i stvarati nova publika. Sve aktivnosti provodit će knjižničari, djelatnici Aquatike te vanjski predavači, a predstavljanje knjiga organizirat ćemo u suradnji s hrvatskim nakladnicima.