Provedite zanimljivo i sadržajno prijepodne na Promenadi ili promatrajte ribe na Fish festivalu na Korani

Turistička zajednica grada Karlovca u suradnji s brojnim partnerima pripremila je i ovog vikenda brojne i raznovrsne aktivnosti na otvorenom, i to u Šancu i na Promenadi ali i pored Korane.

U subotu, 6. svibnja 2023. godine već od 9 sati velike i male posjetitelje očekuje je veselo i ležerno jutro uz Igre u parku. Provedite s nama aktivno prijepodne u šancu ispod Promenade! Od 9 do 13 sati zabavite se i istovremeno rekreirajte na postavljenom poligonu s raznim pustolovnim i zanimljivim igrama za male i velike. Očekuju vas veliki Čovječe ne ljuti se (1,5 m x 1,5m), velika jenga, križić kružić, mini i veliki badminton, mali nogomet, streličarstvo, stiroporni avioni, tunel za djecu te stolovi s 20ak različitih didaktičkih i društvenih igara. Najava nije potrebna a dočekat će vas raspoloženi animatori koji će vas uvesti u igru.

Karlovački umjetnici, članovi ULAK-a, od 8 sati na Promenadi će stvarati nova umjetnička djela u okviru likovne kolonije na otvorenom te pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže. Okupljanje i podjela materijala za slikanje je već od 7,30 sati pred galerijom nakon čega slijedi radionica za najmlađe i sve zainteresirane građane, a izložbu nastalih radova možete razgledati sve do 16 sati. Glazbeni nastup grupe Gigsons na Glazbenom paviljonu upotpunit će doživljaj i garancija je sjajne atmosfere u parku.

U 11 sati ispred Paviljona Katzler na rasporedu je još i besplatna turistička tura za individualne posjetitelje – šetnja Karlovcem sa caricom Marijom Terezijom. Prilika je to za šetnju s kostimiranim vodičem – interpretatorom uz zanimljivosti iz caričina života ali i života grada u to vrijeme. Najava je obavezna na sve Proljetne ture na: vodici.karlovac@gmail.com / 098 246 584 (sms, viber, WhatsApp) / ili putem obrasca: https://forms.gle/GYed9ET1AeHD3sPdA .

Dok čekate početak ture napravite trajnu uspomenu u „Cvjetnom retrovizoru“, posebno uređenom foto kutku iza Paviljona Katzler s pogledom na jednu od najljepših karlovačkih vizura.

Na desnoj obali Korane započinje novo događanje u našem gradu – Fish Festival. Od 9 do 11 sati u pratnji vodiča razgledat ćete Aquatiku te promatrati ribe na slapu.

Fish watching – jedna od aktivnosti novog karlovačkog festivala je promatranje riba u prirodnom staništu rijeke Korane i u Aquatici, s naglaskom na svadbeni ritual mrijesta riba nosara i plotica u doba mrijesta i migracije uzvodno Koranom, kad nosare atraktivnim skokovima iz podnožja slapa na slap krenu uzvodno savladavajući jake vodene struje, dok se plotice u velikim jatima okupljaju u podnožju slapa.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti za sudjelovanje na  info@aquariumkarlovac.com te paviljon.katzler@gmail.com ili na broj mobitela 098/818-057.

Cjelokupan program Proljeća u Karlovcu potražite na linku https://visitkarlovac.hr/proljece-u-karlovcu/ .

Otkrijte svoj doživljaj i uživajte u proljetnom Karlovcu!