Radionica Sitotiska vol.1

Kao i svake godine ljeto započinjemo radionicom grafičke tehnike sitotiska, stoga Kaoperativa poziva sve zainteresirane da se prijave na radionicu koja će se održati dana 18. svibnja 2023. u privremenim prostorijama Kaoperative (Hrvatska pošta, Matica Hrvatske 4) s početkom u 18:00h.
Kroz radionice ćemo kao i svaki put prolaziti kroz dva dijela. Prvi dio je uvodni gdje govorimo o osnovama sitotiska, kako se priprema sito i kako prilagođavamo dizajn samoj tehnici te njezinim alternativnim metodama prilagođenim za kućne uvjete. Teoretski dio je osmišljen kratko, praktični je dio ipak ono što je svima zanimljivije.
 U praktičnom dijelu biti će predstavljeno otiskivanje motiva na papir i tkaninu. Polaznici će imati priliku isprobati i otisnuti pripremljeni dizajn i naučiti koristiti sitotisak kako u umjetničkom izražavanju tako i u svrhu vlastite distribucije, izradu učeničkih, studentskih, DIY projekata ili za bilo koje druge poslovne ili rekreativne svrhe.
Radionica je namijenjena srednjoškolcima, kojima se sitotisak pojavljuje u predmetnoj nastavi, također svim uzrastima bez obzira na prethodno znanje o samoj tehnici te isto tako svima vama voljnima dobrog druženja.
Sudjelovanje je besplatno te je sav potreban materijal osiguran.
Ukoliko imate želju možete donijeti svoju tkaninu (majicu, torbu..) na kojima možete otisnuti neki od motiva.
Voditeljica: Matea Boban
Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem e-mail kaop.koordinatorprostora@gmail.com zbog ograničenog broja mjesta.
Radionicu provodi KaOperativa uz potporu Grada Karlovca, Karlovačke županije, Zaklade kultura nova i Ministarstva kulture i medija RH.