Plešivica je spremna za još jedan Festival pjenušaca i jagoda! 


Zatvorite oči i zamislite savršen proljetni dan. Oko vas nepregledno zelenilo, u pozadini lagana glazba, a u čaši prozračan pjenušac u kombinaciji sa sočnim jagodama.
Zvuči nestvarno? Nije, jer znamo gdje sve to možete pronaći, na Festivalu pjenušaca i jagoda koji se 27. i 28. svibnja održava u plešivičkim vinarijama.
Rezervirajte datume i uputite se na Plešivicu jer ćete kod čak 12 vinara, kao i u Hotelu Princess zasigurno pronaći pjenušac koji će vas oduševiti i zavesti. Uz promo cijenu čaše pjenušca, a uživat ćete u domaćim jagodama članova Udruge proizvođača jagoda Zagrebačke županije „Jagodni prsten“.
S puno ljubavi najbolji hrvatski pjenušci nastaju upravo ovdje, na prekrasnim obroncima Plešivice, u vinogradima u kojima se u kvalitetu vina i pjenušaca ulaže svaka kap znoja, truda i strasti.
Domaćini, plešivički vinari, dočekat će vas u svojim dvorištima i podrumima, spremni podijeliti sa svima vama rezultate cjelogodišnjeg rada.
Uživat ćete u pjenušcima koje stvaraju vinarije Dobra berba, Gregorić, Griffin Ivančić, Ivančić, Jagunić, Kolarić Coletti, Korak, Kurtalj, Sirovica, Šember, Tomac & Bajda, Vinogradarska kuća Braje i Hotel Princess, a po prvi puta organiziran je i obilazak nasada jagoda lokalnog proizvođača OPG-a Damir Gregorić.
No, vinarije nude i puno više za one koji su željni kušati i nešto drugačije, ali i zabaviti se u ugodnom ambijentu. Uz raznovrsnu ponudu hrane u kojoj i u slanim i u slatkim kombinacijama dominira proljetna kraljica – jagoda, kušat ćete i jedinstvene pjenušce, uživati u glazbi i šetnji vinogradom, a sve to u vremenu od 11 do 22 sata.
No, zabava ni tu ne prestaje jer će se i ugostiteljski objekti u gradu pobrinuti za dobar provod nakon samog Festivala.
Mislili smo i na one koji će uživati i u kojoj čašici više pa je organiziran i prijevoz oldtimerima s polaznom točkom u perivoju dvorca Erdödy, a vozni red objavit ćemo naknadno.
Pokrovitelj ovogodišnje manifestacije je Jana, a organizator Turistička zajednica grada Jastrebarskog, uz podršku Grada Jastrebarskog.
Sadržaj po vinarijama pronađite ovdje: https://bit.ly/44dbV2C