Danijela Jurac (Tica) slavi 30 godina djelovanja u umjetnosti koncertom u Zorin domu

Fotografija programa Priče, pjesme, tajne s koncerta na Dubovcu 2022. g. (autor: Dinko Neskusil)
Autor fotografije Singrlica, Silvio Selman
Fotografija folkloraša UO Lepeze, ZAOKUDK

Povodom 30 godina djelovanja u umjetnosti, umjetničke voditeljice Lepeze, Danijele Jurac (Tica) bit će održan koncert koji je na rasporedu 2.6. u Zorin domu Karlovac, u 20 h.

Izvođači: FA Matija Gubec Karlovac, Lepeza, Dodo, Singrlice, Tica.

Program je osmišljen povodom 30 godina djelovanja u umjetnosti, umjetničke voditeljice Lepeze, Danijele Jurac (Tica), te u programu sudjeluju izvođači, udruge u kojima je aktivno djelovala FA Matija Gubec Karlovac, te u kojima i danas djeluje (Singrlice, Lepeza, Dodo).

Singrlice, ovogodišnje dobitnice svog trećeg Porina u kategoriji najboljeg etno albuma, finalistice HTV-ove emisije “Do posljednjeg zbora”, gostuju na koncertu s kratkim presjekom pjesama sa svojih albuma.

Djeca folklorne grupe UO Lepeza će otpjevati nekoliko pjesama s vrlo uspješnog dječjeg etno albuma “Srethno dijete”.

Prof. Ivica Ivanković opisao je taj album ovako: “UO Lepeza, Danijele Jurac iz Karlovca, pred nosom nam svima maše novim, uspjelim i vrlo lijepim dječjim glazbenim ostvarenjem… treba istaknuti da sve skupa zvuči kako treba – iskreno i dječje, lišeno nepotrebnoga glamura i pretjerivanja u bilo kojem smislu.”

“Dodo” je novi projekt voditeljice Lepeze u suradnji s gitaristom Goranom Štrbcem koji nudi autorske pjesme Štrbca obogaćene za ovu priliku i vrsnim jazz gitaristom Mariom Igrecom.

FA Matija Gubec Karlovac već je dobro poznat karlovačkoj publici, na koncertu će se predstaviti s pjevačkim točkama iz svog bogatog repertoara.

Očekujemo jednu glazbeno zanimljivu večer s mnoštvom izvođača i emocija.

U realizaciji programa sudjeluju Kinoklub Karlovac i Gradsko kazalište Zorin dom.

Program je realiziran iz sredstava po natječaju Javnih potreba u Kulturi grada Karlovca i C.E.Z.A.R. d.o.o.