Promocija slikovnice „Zagonetke za mudre glave“

U okviru djelovanja Centra za poticanje rane pismenosti bit će održana promocija slikovnice „Zagonetke za mudre glave“ i književni susret s autoricom Juditom Kralj. Susret će se održati 2. lipnja 2023. godine u 10 sati na Odjelu za djecu i mladež Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac (Ljudevita Šestića 1).

Ova knjižica zagonetki po prvi će put biti predstavljena upravo na dječjem odjelu karlovačke knjižnice. Namijenjena je svim uzrastima – od malih do velikih, od onih koji tek upoznaju svijet, do onih koji već znaju sva slova i brojke – jer u zagonetkama mogu baš svi uživati.

Autorica preporuča da je užitak još i veći ako ih čitate u paru – bilo s roditeljima, braćom i sestrama, djedovima i bakama ili prijateljima iz vrtića ili razreda. Nada se da će djeca biti uspješna u rješavanju svih zagonetki. Neke su lakše, ali za neke je možda potrebna i mala pomoć odraslih. Savjetuje da je važno biti uporan i ne odustati već i dalje čitati, uživati u lijepim pričama, pjesmama i zagonetkama jer vas vode u prekrasan svijet mašte koji će vaše djetinjstvo učiniti još ljepšim.

Judita Kralj živi u okolici Karlovca sa suprugom Matijom i kćeri Mašom. Radi u jednoj karlovačkoj osnovnoj školi kao stručni suradnik pedagog tako da većinu svog poslovnog i privatnog vremena provodi s djecom. Sama za sebe kaže da će jednim dijelom zauvijek ostati dijete te joj se upravo zato sviđaju pjesmice, priče i zagonetke. Kaže da ju svaka napisana priča i svaki osmišljeni stih vraćaju u djetinjstvo, u vrijeme kada je učila čitati i kada su joj roditelji poklanjali predivne knjige i zbirke priča koje još i danas čuva. Takve uspomene želi ostaviti i svojoj, ali i drugoj djeci. Zato će se i dalje truditi da piše nešto što će djeca rado čitati, čuvati i poklanjati drugima.

Ovu slikovnicu posvetila je svojoj kćeri Maši!