TRI DANA „KLASIKE U PARKU“ OVE GODINE KAO DIO OTVORENOG TJEDNA GLAZBENE ŠKOLE KARLOVAC!

Glazbena škola Karlovac pripremila je trodnevni glazbeni spektakl na otvorenom pod nazivom Klasika u parku kao završetak manifestacije OTVORENOG TJEDNA. U otvorenom tjednu će Glazbenu školu Karlovac posjetiti učenici osnovnih škola Karlovačke županije i grada Karlovca kao i polaznici karlovačkih vrtića. Upravo su objavljeni termini za upis novih učenika glazbene škole jer je najvažnija zadaća Glazbene škole Karlovac prenošenje glazbenog znanja i umijeća što većem broju djece i mladih.
Termini upisa se mogu naći na linku https://www.glazbena-ka.hr/20310118-upisi-se-u-glazbenu.
Prvi Proljetni koncert bit će u četvrtak, 1. lipnja 2023. godine u 17:00 sati u Glazbenom paviljonu, a nastupit će Mali zbor, Orkestar gitara i Harmonikaški orkestar.
Drugi Proljetni koncert će biti u petak, 2. lipnja 2023. godine u 18:00 sati na velikoj pozornici u parku ispred Glazbene škole Karlovac, a nastupit će polaznici male glazbene škole Karlovac i Slunj, Veliki zbor, Mali i Veliki gudački orkestar i Puhački orkestar Glazbene škole Karlovac.
Veliko finale trodnevnog glazbenog programa je u subotu, 3. lipnja 2023. godine u 19:00 sati na velikoj pozornici u parku ispred Glazbene škole Karlovac, a nastupit će Karlovački komorni orkestar. Park će se za tu priliku ponovno pretvoriti u veliku koncertnu dvoranu. Nakon prošlogodišnjih sjajnih izdanja pod istim nazivom ove se godine vraćamo s još boljim, atraktivnijim programom! Potaknuti uspjehom prošlih godina, dirnuti velikom podrškom publike Karlovački komorni orkestar osnažen puhačima ponovo dobiva nazivnik Karlovačkih simfoničara. U istom orkestru će se tako naći naši učenici, njihovi profesori, članovi Zagrebačke filharmonije, Simfonijskog orkestra HRT i orkestara HNK u Zagrebu i Rijeci.
Orkestrom će ravnati maestro Veton Marevci, Karlovčan sa splitskom adresom, koji ne propušta priliku za suradnju sa svojom bivšom školom. Na programu će biti i svjetski poznate kompozicije: Dvije Suite Eduarda Griega i San ljetne noći Felixa Mendelssohna koje će slušatelji zasigurno vrlo lako prepoznati i u njima uživati. Nismo nimalo razmetljivi kada kažemo da je program spektakularan i da će publika uživati u biserima klasične glazbe na otvorenom te da programom možemo parirati bilo kojoj svjetskoj metropoli!
„Kultura dostupna svima“, moto je koji nas pokreće.
Koncertima u otvorenom tjednu promoviramo instrumente, glazbeno obrazovanje, kreativnu i kulturnu industriju i dajemo važnost klasičnoj glazbi. Koncerti su dar predivnom karlovačkom parku u kojem živimo i radimo, roditeljima koji su podrška svojim malim glazbenicima, našim učenicima i možda budućim kolegama, našem gradu i najboljoj publici.
Pozivamo gledatelje da ponesu dekice, dođu u park i pridruže nam se u jedinstvenim glazbenim doživljajima.
Koncerte je financirala Karlovačka županija i Grad Karlovac.