Proljetni selektivni turnir Središta HNS-a

Od 26.05. do 30.05.2023. u Zagrebu je održan Proljetni selektivni turnir HNS-a za 2009. godište. Završni je to turnir za dječake U14 na kojem sudjeluju NS Split, NS Zagreb, NS Osijek, NS Rijeka, NS Sjever i ZNS, trenutno najbolji dječaci u Hrvatskoj 2009. godišta, te predstavlja završni filter za ulazak u U – 15 reprezentaciju Hrvatske.

Iz klubova Karlovačke županije, sudjelovala su čak četiri igrača – Ivano Livojević i Mateo Pečaver (Nk Karlovac 1919) te Luka Leljak i Borna Špigelski (Nk Ilovac).

Osim igrača iz Karlovačke županije dio stručnog stožera selekcije nogometnog Središta Zagreb g. Sretena Ćuka činili su trener Igor Gec (instruktor NSKŽ) te fizioterapeut Marijo Delić.

Uz to, selekcija Središta Zagreb sačinjena od 4 županijska saveza (Krapinsko-zagorski,

Karlovački, Sisačko-moslavački i NS Zagrebačke županije) za koju su nastupali karlovački nogometaši osvojila je uvjerljivo 1. mjesto sa ostvarene četiri pobjede i jednim neriješenim rezultatom u pet odigranih utakmica odnosno samo jednim primljenim pogotkom i bez poraza na ovom prestižnom turniru!

Uspjeh je tim veći ako se uzme u obzir da selekciju NS Zagreb čine igrači većinom iz niželigaških klubova dok su igrači ostalih nogometnih Središta većinom članovi prvoligaša (Gnk Dinamo, Nk Lokomotiva, Hnk Hajduk, Hnk Rijeka, Nk Istra, Nk Osijek, Nk Varaždin, Nk Slaven itd.)

Turnir Središta HNS-a za dječake odigran je na terenima Nogometnog kluba Mladost u Buzinu i Nogometnog kluba Hrvatski dragovoljac, a najboljim je igračem proglašen Mihael Kelava (NS Zagreb). Najbolji je vratar Fran Gračanin (ZNS), a najbolji strijelac Duje Čukušić (NS SPLIT). Sastav NS ZAGREB:

Brebrić, Echue, Miholić, Kožina, Noah Dora, Cigula, Babić, Kelava, Landripet, Kutleša,Mažar,, Livojević, Pečaver, Špigelski, Leljak, Krišto, Bilobrk, Saitz, Bosak, Mačković.

Izbornik: Sreten Ćuk

Voditelj: Mile Buinac

Igor Gec – trener u stožeru

Franjo Kučko – instruktor NSKZŽ

Stjepan Bašić – instruktor NSZŽ

Marijo Delić – fizioterapeut

 

Rezultati svih utakmica selektivnog turnira:

  1. kolo

NS Zagreb – NS Sjever 2:1

NS Split – ZNS 0:1

NS Osijek – NS Rijeka 0:2

  1. kolo

NS Sjever – NS Split 0:1

NS Rijeka – ZNS 0:3

NS Osijek – NS Zagreb 0:3

  1. kolo

NS Zagreb – NS Rijeka 0:0

NS Split – NS Osijek 3:0

ZNS – NS Sjever 4:1

  1. kolo

NS Rijeka – NS Sjever 1:2

NS Osijek – ZNS 2:1

NS Zagreb – NS Split 1:0

  1. kolo

NS Sjever – NS Osijek 4:1

NS Split – NS Rijeka 2:1

ZNS – NS Zagreb 0:2

Spomenimo da je paralelno sa dječacima održan i završni selektivni turnir za djevojčice U15 (2008. godište) kojeg je također osvojila selekcija NS Zagreb sa maksimalnim učinkom.

Iz Karlovačke županije dio selekcije djevojčica bila je Tonka Turkalj (Žnk 4 rijeke).

“Zahvaljujem se našem izborniku Ćuku na ukazanom povjerenu da vodim ove talentirane dječake na  turniru kao i Gecu, Kučku i Bašiću na svesrdnoj pomoći. Ovo je naš zajednički uspjeh, još će se čuti o ovim mladim nogometašima, a i dokaz je da se i u klubovima nižih liga dobro radi s mladima, nažalost mnogi će otići u klubove drugih središta koji nastupaju u višem rangu, a na nama je da odgajamo i pravilno usmjeravamo talente kojih neosporno ima, a naši treneri ih znaju prepoznati, naš šef Ćuk tu je pravi majstor ima nos za prepoznati talent i kvalitetu”, govori Mile Buinac instruktor NSSMŽ komentirajući uspjeh njegovog središta.