Trdinov literarni pohod i ove godine okupio brojne sudionike

Knjižnica Mirana Jarca Novo Mesto u suradnji s Gradskom knjižnicom „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac te slovenskim i hrvatskim planinarskim društvima, protekle subote organizirala je 8. Trdinov literarni pohod.
Posebnost ovog planinarsko-umjetničkog pohoda jest u združivanju hrvatskih i slovenskih sudionika pohoda koji su uz stručno vodstvo educiranih planinarskih vodiča iz Hrvatske i Slovenije na zadanim točkama (stajalištima) sudjelovali u kulturno-umjetničkim programima osmišljenima od strane hrvatskih i slovenskih knjižničara.
Ove godine ruta je kretala s hrvatske strane, od sela Sekulići prema Trdinovom vrhu na kojem je obilježeno 100. obljetnica imenovanja vrha po Janezu Trdini. Posjetiteljski centar Sošice i Sopotski slap samo su mali dijelovi ljepote Žumberka koje su upoznali svi oni koji su bili na pohodu. Ovaj put predstavili smo život i djelo fotografa Hinka Krapeka, značajnog za slovensku i hrvatsku fotografsku baštinu.
Organizatori pohoda su:
Knjižnica Mirana Jarca Novo Mesto, Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac, Muzeji grada Karlovca, Ljudska knjižnica Metlika, PD Novo Mesto, PD Dubovac, Grad Karlovac, Grad Novo Mesto, Hrvatski centar kulture Ljubljana.
Projekt financijski podupire Ministarstvo kulture i medija RH.