Mjuzikl “Pepeljuga” ima nove izvedbe u Zorin domu

Mjuzikl “Pepljuga” u režiji Sanje Hrnjak i izvedbi Dramskog studija Zorin doma predstavljen je publici u svibnju ove godine kroz dvodnevnu premijeru. Tražila se karta više pa najavljujemo nove dvije izvedbe ovog mjuzikla i to 20. i 21. 6. u 20 sati u Zorin domu.

“Pepeljuga” Vladimira Nazora hrvatska je inačica poznate priče. Nakladni zavod Hrvatske izdao je 1947. godine Nazorovu priču koja je prvi i jedini put do sada adaptirana u kazališnu predstavu 1995. godine u izvedbi Dramskog studija Zorin doma i to kao mjuzikl u režiji Berislava Frkića. Sada je prilika da se hrvatska publika upozna s relativno nepoznatim djelom književnog velikana Vladimira Nazora čuvajući tako na ovaj način vrijednu hrvatsku kulturnu baštinu.

Klasična bajka prenesena je u naše podneblje. Pepeljuga je pastirica Anka (što znači milost), a umjesto vile, pomaže joj dobra krava. Jednostavna je to priča o stvarnim ljudima ispričana na svima razumljiv način.

Na samom početku Nazor opisuje prostor zbivanja: “Seoska krčma. Nisko seosko ognjište… Golema metla u kutu”. Slika srednjovjekovnog društva i snova sirote djevojke bez roditeljske zaštite kojoj zbog njezina dobra srca pomažu stvarni likovi (kravica, ptičice, poneki prijatelj, neobični umjetnik u ulozi sajmenog čarobnjaka), tematski je aktualna i danas.

Završetak mjuzikla je sretan, a sam Nazor svoju priču završava oprostom:
“Al’ ti ipak zlo ne želim, tvom se jadu ne veselim. Još na sv’jetu dobra ima. A ja opraštam svima, svima”.

Tekst: Vladimir Nazor
Dodatni tekstovi songova: Zvjezdana Ladika

Režija i adaptacija: Sanja Hrnjak
Izvodi: Dramski studio
 

Video s premijere pogledajte ovdje:
https://www.youtube.com/watch?v=AYUVELV9GtI

Ulaznice kupite na:
https://zorin-dom.mojekarte.hr/hr/all.html

Gradsko kazalište “Zorin dom”
20.6. u 20 sati
21.6. u 20 sati