Svjetske komičarke stižu u Karlovac na prvi ženski stand up comedy festival u Hrvatskoj

LAUGHEMME FESTIVAL

Svjetske komičarke stižu u Karlovac

Prvi međunarodni ženski festival stand up komedije u Hrvatskoj nasmijat će vas od srca

 

Sredinom lipnja ove godine, Marina Orsag i Studio Smijeha, donose spektakl smijeha u tri Hrvatske županije, od kojih je jedna naravno i Karlovačka. Prvi međunarodni ženski festival stand up komedije pružit će vam garantiran smijeh do zadnjeg trbušnog mišića i to u prekrasnom okruženju Dvorca Dubovac. Pripremite se da vas devet vrhunskih svjetskih i balkanskih komičarki ostavi bez daha – zbog smijeha, naravno i to potpuno besplatno.

Naime, zbog recentnih zbivanja na području Karlovačke županije komičarke festivala udružile su snage i zajedno sa sponzorima, Iverpan i Muzeji Grada Karlovca, osigurale građanima i građankama Karlovačke županije potpuno besplatno izdanje festivala. 

Na festivalu “Laughemme” možete očekivati odličnu ekipu komičarki iz Amerike, Grčke, Indije, Kine, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije i Hrvatske, a neke od njih čak nose titulu “Najsmješnijih osoba na svijetu” kao i ostale vrijedne nagrade i titule.

Bit će to prava poslastica za sve ljubitelje dobrog humora iz ženske perspektive namijenjen i muškoj i ženskoj publici.

Zbog sve veće popularnosti stand up komedije u Hrvatskoj, kao i zbog kvalitete samog događaja, organizatorice festivala očekuju veliku navalu na događaj pa vam savjetujemo da što prije osigurate svoje besplatne ulaznice. Ulaznice će biti od dostupne za preuzimanje od ponedjeljka 5.6. u Muzeju Grada Karlovca i još dodatnim lokacijama. Svaka osoba moći će preuzeti do 6 ulaznica.

Osnivačica festivala i renomirana komičarka Marina Orsag izjavila je da je vizija “Laughemme” festivala osnažiti žene i ojačati žensku stand up scenu u Hrvatskoj, kroz najbolji alat – humor. Ideja je pružiti smijeh hrvatskoj publici, kroz žensku perspektivu i kulturnu raznolikost, a u nadolazećim godinama proširiti ovu lijepu priču i na regionalnu publiku.

Kraljice smijeha zatrest će hrvatske dvorce atmosferom. Festival se, uz Karlovačku županiju, održava i u Istri, te u zagrebačkoj županiji u Atriju Muzeja Grada Zagreba.

Svaki festival ima balkansku večer na hrvatskom i stranu večer a engleskom jeziku. Karlovačke Laughemme večeri se održavaju 10.6. u 20:30h Balkanska večer, te 11.6. u 20:30h Engleska večer.

Predstavljamo vam i dame festivala! Krećemo od Katerine Vrane (Grčka/Velike Britanija) najbolje grčke komičarke, finalistice prestižnog Funny Women natjecanja, koja je osvojila srca publike diljem svijeta, a i Hrvatske još prije pet godina kada je gostovala u raznim radovima od Zagreba, Umaga do Križevaca. Zatim, tu je Maureen Langan (USA), stand up komičarka, radio voditeljica i TEDx govornica, koja je dijelila pozornicu s velikim imenima poput Robin Williamsa i Rosie O’Donnell. Stiže nam i Joanna Sio (Kina/Češka), komičarka koja je osvojila drugo mjesto na Međunarodnom stand up natjecanju u Hong Kongu 2012. i predstavljala je Hong Kong na natjecanju za najsmješniju osobu na svijetu Laugh Factoryja 2016. Anshita Koul (Indija/Njemačka), kao iskusna iseljenica, donosi novu perspektivu kroz humor i izbjegava klasične klišeje i može se pohvaliti nedavnim sudjelovanjem na ‘One to Watch’ list at Funny Women Stage Awards 2021 kao i time da je bila finalistica na Funny Women Stage Awards 2022 u Britaniji. Naravno tu su i naše domaće, regionalne snage koje su vas već provjereno oduševile svojim talentom nasmijavanja. Marina Orsag (Hr), Martina Ipša (Slo) Jelena Radanović (Srb), Miranda Lončar (BiH) i Vlatka Mifka (Hr) još jednom će svojim britkim i direktnim šalama još jednom osvojiti srca publike.

Ove talentirane stand-up komičarke donose svoj jedinstveni stil, pozadinu i osobnost kao začin “Laughemme” festivalu. Njihove izvedbe su nevjerojatno duhovite, iskrene i donose smijeh na razne teme kroz fore koje ostaju u vašim mislima još dugo nakon što ih čujete. Kako iza ove priče stoje Marina Orsag i njen Studio Smijeha, ekipa odgovorna za stvaranje kvalitetne stand-up scene u Hrvatskoj, ne sumnjamo u kvalitetu koju festival pruža tako da nam samo preostaje da vas pozovemo da doživite njihove nastupe i budete dio nevjerojatne atmosfere koju stvaraju.

Osigurajte svoje ulaznice što prije jer iako festival pruža neograničene količine smijeha, mjesta u dvorcu su ograničena! 

Pozovite svoje najdraže ljude i dođite na “Laughemme” festival koji će vas obasjati smijehom i ostaviti vam uspomene koje će vam izmamiti osmijeh na licu još dugo nakon festivala!

“Laughemme” – smijeh svaki dan čini boljim!