Bruno Mičetić Quartet večeras u Glazbenom paviljonu

Bruno Mičetić školovani je jazz glazbenik i poznati riječki gitarist iza kojeg stoji raznolika glazbena karijera, brojna studijska izdanja te suradnje s eminentnim glazbenicima iz cijele regije.

Zapravo, gotovo i ne postoji glazbena pozornica ili jazz festival koji nije upotpunio svojim nastupom.

Neprestana potraga za dubljim shvaćanjem glazbe odvela je Brunu do Austrije gdje je završio Jazz Konservatorium Klagenfurt u Klagenfurtu, nakon čega započinje s pedagoškim radom na Narodnom učilištu u Rijeci te u udrugama Ars Musica i Gitara Mediterana. Posljednjih godina svoj pedagoški rad usmjerava i na osnovnu glazbenu školu „Matka Brajše Rašana“ u Labinu, surađuje s udrugom Ri Rock i Rock Akademijom te Glazbenom kućom u Zagrebu.

Utemeljitelj je i osnivač projekta „Rab Jazz Festival“, koji se održava već petu godinu zaredom a na kojem su nastupila sve velika imena iz regije i Europe. „Bruno Mičetić Sekstet“ održao je koncert „Beaty Of Your Soul“ 14.09.2017. u maloj dvorani Vatroslav Lisinski i snimio CD i DVD live izdanje objavljene u izdanju „Dallas Recordsa“.

Bruno Mičetić nakon koncerta u Lisinskom ostvaruje suradnju s Hrvatskom glumicom Renatom Sabljak te održava nekolicinu koncerata u Hrvatskoj, a 2019. godine objavljuje i album «Capturing the moment» te sa istim održava koncerte u Hrvatskom narodnom kazalištu „Ivana Pl. Zajca“  te na brojnim manifestacijama i festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Ove godine Bruno objavljuje novi album «Out of the shadow» u izdanju Dallas Recordsa.

Nastupao je uz Terezu Kesoviju, Milan Petrović Jazz Quartet, Dominica Millera; surađivao je na projektima sa Zrinkom Tutićem i Rajkom Dujmićem, Zvjezdanom Ružićem, Dušanom Kranjcem, Primožem Grašićem, Ratkom Divjakom i drugima te osvojio publiku eminentnih festivala, od Liburnia Jazz Festivala preko Ljeta na Gradini do Nišville Jazz Festivala.

Na ovom koncertu publika će moći doživjeti svu glazbenu raznolikost koju Bruno gradi već godinama i koja je s jedne strane opuštena, produhovljena i meditativna, a s druge nepredvidiva, spontana i dinamična te oslikava njegovu iskrenu ljubav prema glazbi. Kombinacija bluesa, balada, tradicionalnog jazza ili fusiona samo su neke jazz nijanse koje će obojati pozornicu ZVJEZDANOG LJETA i KAKAFE-a.

Bruno Mičetić – gitara

Marko Črnčec – piano

Vedran Ružić – kontrabas

Dušan Kranjc – bubanj