Predavanje – Umjetna inteligencija kao kreativni alat

Pozivamo vas 5. srpnja u 19 sati u prostor Centra za mlade Grabrik na predavanje “Umjetna inteligencija kao kreativni alat” predavačice Anamarije Ami Podrebarac!
—————————————————————————
Što je inteligencija? Kako je ljudski senzibilitet doveo do uništenja inteligencije? Kako su Ludwig Wittgenstein i Adolf Hitler doprinijeli razvoju ChatGPT-a?Kako je seksizam pjesnika Lorda Byrona doveo do izuma prvog algoritma i koja je poveznica između poezije i programiranja? Kako je umjetna inteligencija hakirala umjetnost arhitekture kroz evoluciju i genetiku? Kakva je poveznica parnog stroja i umjetne inteligencije i zašto smo anksiozni oko novih tehnologija?
Ovo su samo neka od pitanja koja će se pokriti na predavanju “Umjetna inteligencija kao kreativni alat”. Predavanje vodi Anamarija Ami Podrebarac, doktorandica na Institutu kreativnog računalstva na Sveučilište umjetnosti u Londonu. Tema njezinog doktorata je
umjetna inteligencija kao alat razumijevanja suvremene umjetnosti i poveznica matematičkog modela algoritama s performativnom umjetnosti. Trenutno radi kao specijalizantica i predavačica na Sveučilištu umjetnosti u Londonu gdje se bavi istraživanjem pedagogije u post digitalnom društvu s posebnim interesom edukacije generacije Z.
Više možete pronaći na njezinoj web stranici – amipodrebarac.com
Organizatori događanja su udruga Carpe Diem i Kinoklub Karlovac, a sudjelovanje je besplatno!