Za ljubaznost u prometu nagrađeni vozači u Dugoj Resi

Tijekom lipnja prometna policija u suradnji s Gradom Duga Resa i Savjetom za sigurnost prometa na cestama Karlovačke županije nastavila je s provođenjem preventivne-edukativne akcije Dan ljubaznosti u prometu 2023 pa je tako ova aktivnost provedena na području Duge Rese.

Akcija je provedena s ciljem poticanja tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, odnosno poticanja vozača da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima. Metodom slučajnog izbora određeni su vozači koji su poštivali prednost prolaska pješaka. Priznanja i prigodne nagrade vozačima su 27. lipnja u Gradskoj vijećnici Grada Duge Rese uručili načelnik Postaje prometne policije Karlovac Davor Boljkovac, načelnik Policijske postaje Duga Resa Dalibor Gojak i zamjenica gradonačelnika Grada Duga Rese Katarina Srakočić.

Prigodne nagrade nagrađenim vozačima osigurane su iz Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa 2021.-2030. godine.

Kako bi kulturno i ljubazno ponašanje u prometu postalo naša svakodnevica želimo ovakvim aktivnostima potaknuti sve sudionike u prometu da budu tolerantni jedni prema drugima i da svojim primjerima poznavanja prometne kulture pridonose poboljšanju stanja sigurnosti u prometu, poručuju iz policijske uprave karlovačke.

Sadržaj preuzet sa stranice Policijska uprava karlovačka – Za ljubaznost u prometu nagrađeni vozači u Dugoj Resi (gov.hr)