OPERA U ŠANCU!

KONCERT KARLOVAČKOG KOMORNOG ORKESTRA GLAZBENE ŠKOLE KARLOVAC
Po uzoru na velike metropole Glazbena škola Karlovac svake godine u sklopu manifestacije Zvjezdano ljeto organizira koncertni spektakl na otvorenom!!!
Tako će se i ove godine u četvrtak, 6. srpnja 2023. godine u 21:00 sati na velikoj pozornici košarkaškog igrališta Šanac održati koncert popularne klasične glazbe.
Na programu su najljepše arije, dueti i uvertire iz opera Verdija, Bizeta i Puccinija. Na koncertu će nastupiti članovi Karlovačkog komornog orkestra Glazbene škole Karlovac uz eminentne soliste Dariju Auguštan, jednu od najtraženijih i najboljih soprana danas, Vladimira Garića, prvog tenora klape “Cambi” i Karlovčanku Luciju Klarić, mladu mezzosopranisticu, studenticu Muzičke akademije u Zagrebu, bivšu učenicu Glazbene škole Karlovac. Koncert će se održati pod dirigentskom palicom maestra Vetona Marevcija.
Veton Marevci je mladi perspektivni dirigent, bivši učenik Glazbene škole Karlovac, koji se u svojoj biografiji već može pohvaliti značajnim angažmanima i koji već nekoliko godina uspješno vodi karlovački orkestar. Karlovački komorni orkestar ove godine slavi 36 godina svog postojanja i svojim muziciranjem pruža neprocjenjivu umjetničku blagodat koju svojim sugrađanima mogu pružiti samo pojedine sredine, a grad Karlovac je jedna od njih. Od jeseni kreće druga koncertna sezona Karlovačkog orkestra i ovaj koncert je uz Klasiku u parku uvod u bogat program koji očekuje karlovačku publiku.
Koncert financira Grad Karlovac i Karlovačka županija.
OPERA U ŠANCU 2023.
SOLISTI:
Darija Auguštan, sopran
Vladimir Garić, tenor
Lucija Klarić, mezzosopran
DIRIGENT: Veton Marevci
PROGRAM:
Georges Bizet: Carmen
Uvertira
Sequidilla i duet iz 1. čina
La fleur que tu m’avais jetée iz 2. čina
Entr’acte iz 3. čina
Je dis que rien ne m’epouvante iz 3. čina
Jacques Offenbach: Belle nuit, Hoffmanove priče
Pietro Mascagni: Cavalleria rusticana: Intermezzo
Ruggero Leoncavallo: Vesti la giubba, Pagliacci
Giacomo Puccini: Chi il bel sogno, La Rondine
Georges Bizet: Habanera, Carmen
Georges Puccini: E lucevan le stelle, Tosca
Georges Puccini: Quando m’en vo, La boheme
Giuseppe Verdi: Libiamo ne lieti calici