Legendarni Herman van Kogelenberg, prva flauta Minhenske filharmonije, nastupa u sklopu proslave 444. rođendana grada Karlovca!

Sinoć je u Gradskom kazalištu Zorin dom u Karlovcu službeno otvoreno deseto jubilarno izdanje Hrvatske flautističke akademije. Ovaj međunarodni ljetni seminar iz klasične glazbe okuplja flautistice i flautiste iz čitavog svijeta, a ove je godine okupio stotinjak sudionika iz dvadeset država svijeta.

»Mislim da nam je Južnoafrička republika najdalja država iz koje su ove godine pristigli polaznici, no ima ih i iz Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke, Švicarske, Belgije, Poljske, Turske, Austrije, Španjolske… ove godine po prvi puta i iz – Malte!« – veli Petar Ćurić, producent ovog velikog glazbeno-edukativnog događaja, jedinog takve vrste na širem području jugoistoka Europe – kako sam kaže – »jedinog od Milana do Atene«.

Ovogodišnji su predavači: Herman van Kogelenberg (prva flauta Minhenske filharmonije), Davide Formisano (prva flauta milanske La Scale i profesor na Konzervatoriju u Stuttgartu), Robert Winn (prva flauta londonske Kraljevske filharmonije i profesor na Konzervatoriju u Koelnu), Andrea Wild profesorica sa Bečkog konzervatorija, Matthieu Gauci-Ancelin sa Konzervatorija u Grazu te Marina Novak profesorica sa Muzičke akademije u Zagrebu.

Događaj se organizira u suradnji s Gradom Karlovcem, Muzičkom akademijom Sveučilišta u Zagrebu i Zagrebačkom filharmonijom, te uz potporu sponzora Flavtelje/Daminelli Pietro Slovenija.

Završni koncert profesora i polaznika najavljen je za srijedu, 12. srpnja u 19,30h, a dodatne informacije doznajte na Facebook stranici Hrvatske flautističke akademije: Facebook.com/fluteacademy ; Instagram.com/croatiafluteacademy2023 ili na službenim mrežnim stranicama croatiafluteacademy.com

Ulaz na sve koncerte je besplatan.