Otvara se retrospektivna izložba Biserke Lovnički „Koraci u tišini 1991. – 2023.“

U Galeriji “Vjekoslav Karas” se u srijedu, 12. srpnja u 19 sati otvara retrospektivna izložba umjetničkih djela Biserke Lovnički “Koraci u tišini 1991. – 2023.”. Prilikom otvorenja karlovačka slikarica će predstaviti i novoizdanu monografiju kojom je prikazan odabir najboljih radova.

Biserka Lovnički rođena je u Karlovcu 1946. godine. Bavi se slikarstvom od svoje rane mladosti a intenzivno od 1990. godine. Pohađala je međunarodne školu akvarela. Uz profesore Petra Skutarija, Milutina Kneževića educirala se u različitim likovnim tehnikama. Osim u slikarskim tehnikama okušala se u izradi keramike u raku tehnici. Učestalo djeluje na mnogim humanitarnim akcijama i likovnim kolonijama. Do sada je imala tridesetak samostalnih izložbi i gotovo stotinu skupnih. Za svoja djela nagrađivana je jedanaest puta u domovini i inozemstvu. Ove godine autorica proslavlja 33 godine aktivnog rada u likovnim umjetnostima. Izložba sadrži više od stotinu radova u različitim tehnikama. Predgovor kataloga izložbe potpisuje dr. sc. Enes Quien.

Izložba ostaje otvorena do 25. kolovoza, a može se razgledati u redovnom radnom vremenu Galerije. Tehnički postav izvršili su djelatnici Muzeja grada Karlovca. Izložba je dio programa Zvjezdanog ljeta i proslave Dana grada Karlovca.

Sponzor izložbe je AB studio dizajn Barjaković.