Stigao novi bibliobus – čeka ga oslikavanje pa putovanje županijom

 

U sklopu projekta “Čitanje je važno, uključuje nas snažno” čiji je nositelj Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić”, a provodi se u partnerstvu s Gradom Karlovcem i Udrugom Carpe Diem u vremenskom razdoblju od 16. rujna 2021. do 16. rujna 2023. godine u Karlovac je stigao novi bibliobus.

Posebni cilj projekta je dostupnost čitalačkih programa i materijala osobama izvan mjesta boravka ili stanovanja te je projektom planirana nabava bibliobusa koji će pružati usluge pokretne knjižnice na području cijele Karlovačke županije.

Financijska konstrukcija projekta, 3.528.118,32 kuna, koja je sufinancirana iz Europskog socijalnog fonda kroz Javni poziv “Čitanjem do uključivog društva” u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020.  EU sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda iznosi 85 posto ukupnog proračuna projekta od 2.998.900,57 kuna, a sredstva Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske iznose 15 posto, odnosno 529.217,75 kuna. Projektom je omogućeno sudjelovanje u kulturi svim građanima, a posebice društvenim skupinama koje su najizloženije riziku od socijalne isključenosti kao što su djeca i mladi, osobe starije od 54 godine, osobe s invaliditetom, u svrhu jačanja socijalne kohezije i poboljšanja kvalitete života.

Bibliobus sada čeka oslikavanje, a zatim i opremanje knjigama. Želimo mu puno veselih kilometara!