Vikend pred nama u znaku jazza: 17. izdanje Međunarodnog Etno Jazz Festivala u Karlovcu

Ovogodišnje 17. izdanje Međunarodnog Etno Jazz Festivala u Karlovcu bit će održano od 21. do 23.7. u ambijentu Starog grada Dubovca.

Više o izvođačima provjerite u nastavku:

Zvonimir Šestak Groove Assembly – 21.7.2023. 21h

Zvonimir Šestak predstavit će nam album prvijenac „In the Pocket“ energičnog i ritmičnog Zvonimir Šestak Groove Assemblyja. Album je nastao kao rezultat razvitka ideja grooveova koji se gomilaju još od vremena kad je studirao u Grazu te neizmjerne lakoće kreacije u trenutku i jasnoće glazbenih vizija i ideja koje dijeli s izvrsnim glazbenicima. Veliki utjecaj na kompozicije imaju afrokubanska i brazilska glazba koje izmiješane s jazz formom imaju tendenciju potaknuti slušatelje i glazbenike na ples. Ovo je jedan od najzanimljivijih projekata posljednjih nekoliko godina na domaćoj jazz sceni.

Članovi sastava:
Zvonimir Šestak: kontrabas
Saša Nestorović: saksofon
Petar Ćulibrk: klavijature
Borko Rupena: bubnjevi

Goran Ilić trio (gošća Astrid Kuljanić) – 22.7.2023. 21 h

Goran Ilić trio na ovogodišnjem festivalu predstavlja program sastavljen od Goranovih, ali i skladbi ostalih članova sastava. Skladbe su mješavina etno motiva, jazz i klasične glazbe. Osim, vjerujemo, vrlo interesantnih autorskih skladbi, zanimljivost ovog trija je i ta što ga čine isključivo žičani instrumenti, a to rezultira posebnim ugođajem. Nadamo se da će trio svojim dinamičnim muziciranjem i raznovrsnošću kompozicija ostaviti dobar dojam na našu publiku. Kao gošća nastupit će pjevačica i skladateljica Astrid Kuljanić.

Članovi sastava:
Goran Ilić: akustična i električna gitara
Martin Gjakonovski: kontrabas
Marko First: violina
Gošća Astrid Kuljanić: glas

Wolfgang Muthspiel solo – 23.7.2023. 21 h

Wolfgang Muthspiel vrlo je značajno ime na svjetskoj jazz sceni.

Sa šest godina počeo je svirati violinu, a s četrnaest je prešao na klasičnu gitaru. Kao stipendist upisao je čuveni Berklee College of Music. Počevši od 1985. godine, s bratom Christianom snimio je tri albuma. Prvi samostalni album „Timezones“ objavio je 1989. godine. Dvije godine bio je na turneji s Garyjem Burtonom i gitaristom Mickom Goodrickom, jednim od njegovih učitelja u Berkleeju. Obojica se ubrajaju u najveće jazz legende. Tijekom devedesetih Muthspiel je živio u New Yorku i snimio više solo albuma. Njegovi su suradnici bili vrhunski svjetski jazz glazbenici: Don Alias, Larry Grenadier, Tom Harrell i Kenny Wollesen. Pojavio se kao gost na albumima Patricie Barber, Marc Johnsona, Paul Motiana i Gary Peacocka. 1997.dobio je Nagradu kao austrijski jazz glazbenik godine. Osnovao je vlastitu izdavačku kuću Material Records 2000. godine i ponovno snimao s bratom Christianom i norveškom pjevačicom Rebekkom Bakken.

Poznat je i po sjajnom duetu s čuvenim bubnjarem Brianom Bladeom.

Osnovao je MGT trio sa Slavom Grigoryanom i Ralphom Townerom (kojeg smo imali prilike čuti na festivalu 2019. godine), drugi trio s Larryjem Grenadierom i Brianom Bladeom te duete s legendarnim pijanistom Bradom Mehldauom i Ambroseom Akinmusireom. Snimio je preko 50 nosača zvuka s najvećim svjetskim imenima od kojih smo spomenuli samo neka. Muthspiel se ubraja u najzanimljivije gitariste današnjice i sigurno će priuštiti velik doživljaj i našoj publici.