UREDITE SVOJ DOM POPUT PROFESIONALCA

 

Nisu uvijek potrebni skupi komadi namještaja i cijeli dizajnerski tim kako bi Vaš interijer izgledao lijepo. Doza mašte, originalnosti i osobni pečat vlasnika ključni su za lijepo uređen interijer. Bitno je znati što Vam se sviđa i kako želite da Vaš dom izgleda. Za koji god stil se odlučite uvijek postoje trikovi uz koje Vaš dom može izgledati kao da ga je uređivao profesionalac. Donosimo Vam smjernice na što trebate pripaziti pri uređenju doma, inspirirajte se idejama i sigurni smo da će Vaš dom izgledati baš onako kako želite. Pustite mašti na volju i budite kreativni!

•   Uzmite vremena kod opremanja svog doma. Pažljivo odabrani komadi namještaja bitniji su nego da imate puno namještaja u interijeru koji će Vam kasnije samo smetati. Nemojte kupovati namještaj samo da napunite prostor. Kupujte komad po komad usklađujući ih i vidjet ćete da se strpljenje na kraju isplatiti.

•   Budite organizirani. Raščistite prostor i riješite se stvari koje Vam više ne trebaju. Na taj će način novi komadi namještaja ili ukrasni detalji doći do izražaja, a Vaš će dom imati potpuno novi izgled.

•   Previše inspiracije može vas zbuniti i odvesti u krivom smjeru. U moru stilova odlučite se za jedan stil i neka Vas vodi kod uređenja Vašeg doma i nemojte od toga odustati. U suprotnom, miješanjem stilova mogli biste postići neželjeni efekt. Kombiniranje stilova rezervirano je samo za najodvažnije!

•   Ukrasite interijer sobnim biljem. Razlika će odmah biti vidljiva, bilo da se radi o većoj biljci, manjim sukulentima na policama ili začinskom bilju u kuhinji, Vaš prostor će odmah izgledati ljepše i svježije. Osim što unose dobru energiju u prostor, biljke čiste zrak i po starim pravilima feng shuija mogu izoštriti fokus i poboljšati naše opće zdravlje.

•   Rasvjetna tijela, lampe i visilice elementi su koji se prvi primijete te itekako mogu pridonijeti izgledu Vašeg doma. Ako ste odabrali neke neutralne komade namještaja, izgled Vašeg doma sigurno će podići neka moderna podna lampa ili luster u nekoj živoj boji ili zanimljivog dizajna.

•   Nemojte pretjerivati s uređenjem. Ne morate sve što Vam se sviđa unijeti u svoj dom. Dobro razmislite i odaberite bitne komade, unesite svoju osobnost i stvorite originalan stil.

•   Umjetničke slike i fotografije unijet će dozu elegancije u svaki interijer. Odaberite one koje Vam se sviđaju i objesite ih tako da centar slike bude u visini Vaših očiju. Također, možete odabrati vlastite fotografije i na taj način još više personalizirati prostor.

•   Ne zaboravite na detalje! Ako ste odabrali neutralnu paletu boja za svoj interijer, detalji živih boja dat će potpuno nov izgled prostoru. Povremeneo promijenite boju zavjesa, ukrasne jastučiće ili prekrivač na kauču. Možete odabrati i neke nove ukrase poput vaze za cvijeće elegantnog izgleda i dizajna koja će zasigurno podići prostor.

Ne postoje pravila za uređenje interijera kojih se morate strogo držati, ali dobro razmislite prije kupnje većih i skupljih komada namještaja. Zamislite kako će oni izgledati u prostoru i kako će se slagati s ostalim namještajem. Unesite i neki element iznenađenja, a ako ste dovoljno hrabri poigrajte različitim stilovima. Nemojte zaboraviti na biljke i poneki zanimljivi detalj s putovanja kojim ćete unijeti svoje uspomene i doprinijeti osobnosti prostora.