Radionica: Analiza filma

Radionica će biti održana u 4 termina, a sudjelovanje je besplatno!
Prijavite se možete putem e-maila:kinoklubkarlovac.info@gmail.com ili slanjem poruke na društvenim mrežama Facebook i Instagram!
srijeda 16.8. – 17:00
četvrtak 17.8. – 17:00
subota 19.8. – 10:00
nedjelja 20.8. – 10:00
Svaki termin će obuhvatiti jedan film po izboru voditeljice, bit će održan kratak uvod, a nakon gledanja filma slijedi analiza. (trajanje do 3 sata)
Stručna radionica je predviđena za srednjoškolce i svo zainteresirano građanstvo. Cilj radionice je pružiti gledateljima alate za analizu filma i osnove filmske teorije. Također, produžiti vrijeme konzumacije filma i na ono poslije odjavne špice problematiziranjem pogledanog te pronalaženjem poticaja za širu raspravu ili inspiraciju.
.
.
.
Petra Pleše (2001., Karlovac), završila je preddiplomski studij Dramaturgije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Piše za kazalište i film te surađuje kao autorica i dramaturginja na kazališnim projektima. Ističe autorski projekt Mala zabava u režiji Vanje Jovanovića i produkciji Teatra &TD, koji je proglašen najboljom predstavom na 30. Festivalu glumca. Kao asistentica režije i dramaturgije ostvaruje suradnje s redateljima Ivanom Penovićem, Natalijom Manojlović, Ivanom Planinićem, te dramaturgom Milanom Markovićem Matthisom. Članica je SPID-a. Trajanje Radionica se odvija u 4 termina, a kojom frekventnošću – jednom, dva puta tjedno ili kao intenziv, četiri dana za redom – ovisi o dogovoru.
Program se organizira uz potporu Zaklade “Kultura Nova”.