Uskoro počinju 36. Dani piva Karlovac i donose pet dana izvrsnih koncerata, dobre zabave i raznovrsne ponude piva i hrane

36. Dani piva u središte Karlovca donose čak 17 koncerata na dvije pozornice te nekoliko DJ setova. Tu je i raznovrsna gastro ponuda uz vrhunsko pivo i brojne zabavne sadržaje za posjetitelje.

Odlična glazba, mnoga piva i raznovrsna hrana u gradu susreta. Tako se u najkraćim crtama može opisati Dane piva Karlovac, najdugovječniji festival u Hrvatskoj i regiji posvećen pivu. Svake godine Dani piva donose nešto novo, ali i ono dobro poznato zbog čega se brojni posjetitelji uvijek iznova vraćaju, dok oni novi otkrivaju čari ovog Festivala pod stoljetnim stablima karlovačke Promenade.

Bogat i raznolik glazbeni program na glavnoj pozornici i ove godine donosi ponešto za sve ukuse: od Parnog valjka s poznatim zvukom i novim pjevačem, preko rima dalmatinskog repera Grše i energičnog Psihomodo Popa do starog dobrog rocka Opće opasnosti. Na svoje će doći i oni koji vole nešto nježnije note uz Dalmatino i Ninu Badrić. Glazbeni program u cijelosti je objavljen, a detaljan raspored možete pronaći ovdje.

Pivski specijaliteti i raznolika ponuda piva

Na središnjem prostoru Dana piva nudit će se sve za pravu festivalsku atmosferu, a to je u prvom redu bogata ponuda piva, pivskih jela i velikih pereca, koju će ove godine upotpuniti i INA-in Fresh Corner sa svojom dobro poznatom ponudom. Uz uvijek prvo i neizostavno Karlovačko u ponudi će biti i mnoga druga piva iz portfelja kompanije HEINEKEN te craft piva pivovara Medvedgrad i Podrum.

Kako bi Dani piva ostali u trajnom sjećanju na Glazbenom paviljonu bit će postavljen pivski foto kutak, a za uspomene će se pobrinuti i originalni suveniri Aquatike – slatkovodnog akvarija Karlovac i Karlovačko suvenir shopa, a kupnjom suvenira Udruge Jak kao Jakov posjetitelji će pomoći humanitarni rad ove priznate Udruge.

Gastro kutak i Svijet piva: festival unutar festivala

Na samo stotinjak metara od glavne pozornice smjestit će se Gastro kutak s restoranom pod šatorom s 300 sjedećih mjesta i bogatom ponudom pivskih specijaliteta te „Svijet piva“ gdje će posjetitelji uz Karlovačko moći isprobati još 14 pivskih brendova među kojima su Lagunitas IPA, Sol, Krušovice Imperial i drugi svjetski poznati pivski brendovi. Na pozornici u Gastro kutku program će počinjati od 17 sati, a kroz pet dana nastupat će Strings band, Black&White i Rivers band s pop – rock repertoarom, jedini hrvatski Mariachi – Los Caballeros te Brown Sugar s funk i soul repertoarom. Detaljan raspored u programu.

Pivske radionice i otvorena vrata Karlovačke pivovare

U Gastro kutku održat će se i Pivske radionice by Karlovačko o povijesti i proizvodnji piva te pivskim stilovima koje će održati trener u prodaji HEINEKENA Hrvatska Damir Fluka te radionice o pripremi hrane s pivom pod vodstvom poznatog gastro influencera Saše Vukića, poznatijeg kao Sašina kuhinja. Za sve one koji žele vidjeti kako nastaje Karlovačko pivo, u petak 25.8. održat će se Dan otvorenih vrata Pivovare. Obilazak započinje ispred ulaza u Pivovaru, obilazi se varionica, pogoni za fermentaciju i filtraciju te  punionica. Grupni obilazak počinje svakih sat vremena od 10 do 17 sati, a prethodna prijava nije potrebna.

Dane piva organizira Grad Karlovac, Karlovačko je generalni sponzor, a izvršni organizatori su Turistička zajednica grada Karlovca i tvrtka Mladost d.o.o. Karlovac. Više informacija o 36. Danima piva možete pronaći na službenoj web stranici danipiva.net te na Facebook i Instagram profilima Dani piva Karlovac.