Kviz općeg znanja povodom obilježavanja Međunarodnog dana mladih 2023.

Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ tijekom 2023. godine provodi drugi po redu Projekt usmjeren aktivnostima mladih na ruralnim područjima „Mladi za mlade 2.“

Projekt „Mladi za mlade 2“ financiran je od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u vrijednosti od 11.281,44 eura (85.000,00 kuna), a partneri na projektu su Lag Vallis Colapis – Volonterski centar Kupa, Općina Draganić te Udruga za društveni razvoj i neformalno obrazovanje DrONe. Također, aktivno je uključen Savjet mladih općine Draganić u sam projekt i projektne aktivnosti.

Projekt je usmjeren prema mladima s područja općine Draganić s ciljem poboljšanja kvalitete života i socijalnog uključivanja mladih od 18 do 30 godina. Planirane aktivnosti zamišljene su u obliku 10 ciklusa edukativnih i kreativnih radionica, a do sada je prema planu provedeno 6 ciklusa radionica na kojima su aktivno sudjelovali mladi iz Draganića. Aktivnosti se nastavljaju i u kolovozu, a mjesec kolovoz poseban je po tome što se u njemu obilježava Međunarodni dan mladih. U okviru Međunarodnog dana mladih, u subotu 12. kolovoza 2023. godine, organiziran je kviz općeg znanja koji će se održati ispred zgrade Općine Draganić u 20 sati.

Pozivamo sve ljubitelje kviza, ali i sve ljude željne dobre zabave, da nam se pridruže i zajedno s nama obilježe Međunarodni dan mladih, koji se od 2000. godine kontinuirano obilježava svake godine upravo na ovaj datum, kako bi se još više istaknula važnost mladih u društvu te njihove potrebe. Za sve sudionike kviza Udruga „Turbina promjena“ osigurala je hranu i piće uz druženje, ali i prigodne nagrade za prva tri mjesta.

Prema pravilima sastavi ekipu od min 2/max. 4 člana te se prijavi na kviz putem e-mail adrese: turbinapromjena.prijava@gmail.com.