Teslina štrudla, natjecanje za najbolju štrudlu Hrvatske, koncerti…- počinje 8.po redu Štrudlafest 29 Kolovoz 2023

U petak, 1.rujna počinje najslađi festival godine – Štrudlafest. U tri dana festivala, posjetitelji će moći uživati u preko 100 vrsti štrudle i brojnim iznenađenjima.

Bogati program za sve generacije najavili su danas direktorica Štrudlafesta Lidija Žganjer Gržetić, zamjenica županice Vesna Hajsan-Dolinar, gradonačelnica grada Ozlja Lidija Bošnjak, direktor Regionalne turističke zajednice Karlovačke županije Željko Fanjak, ravnateljica PZ Korana koja upravlja NTEC Martina Marušić Britvec te direktor Turističke zajednice područja Kupa Toni Šarić.

Karlovačka županija je po javnom pozivu za Štrudlafest izdvojila 3,5 tisuće eura.
” Ova manifestacija nije samo prilika da probamo fantastične štrudle, već je i prilika da se okupimo kao zajednica, da dijelimo priče, iskustva i smijeh, i da se podsjetimo koliko je hrana važna za našu kulturu i identitet. Hvala obitelji Žganjer, ali i svim stanovnicima Jaškova i okolice što su prepoznali ideju i vlastitu tradiciju pretvorili u brend ozaljskog kraja i Karlovačke županije. ” – kazala je zamjenica županice Vesna Hajsan-Dolinar

U petak posjetitelje očekuje premijera „Štrudla pub kviza“ pod palicom Krešimira Sučevića Međerala te koncert Luke Nižetića. Subota i nedjelja rezervirana je i za one najmlađe s mnoštvo zanimljivih radionica, a moći će se okušati i u Štrudla step by step, Štrudla by kayak ,Štrudla by horse.
Ono što najviše veseli je povratak dugoočekivanog natjecanja za najbolju štrudlu Hrvatske. Također, vjerujemo da će hit festivala postati i Teslina štrudla koja se po prvi put može pronaći na štandovima.  Koja je zapravo veza Tesle i štrudle, saznat ćete u Teslinom kutku by Nikola Tesla Experience Centar.

U okusima štrudla može se uživati od jučer 28.kolovoza kada je službeno počeo Tjedan štrudle Karlovačke županije, kao uvertira najslađem festivalu, a na kojem sudjeluje čak 41 ugostitelj s područja županije i traje sve do 10.rujna.

Točne informacije o programu, kao i posebnu regulaciju prometa možete pronaći na službenim stranicama festivala: Štrudlafest

Sadržaj preuzet Teslina štrudla, natjecanje za najbolju štrudlu Hrvatske, koncerti…- počinje 8.po redu Štrudlafest (kazup.hr)