U tijeku su upisi u Dječju planinarsku školu

Osmica društvo za planinarenje, istraživanje i očuvanje prirodoslovnih vrijednosti provodi program Dječje planinarske škole te su upisi u tijeku. Škola se provodi u skladu s programima Hrvatskog planinarskog saveza. Dječja planinarska škola je program namijenjen cijeloj obitelji, odnosno djeci školskog uzrasta, od 7 do 14 godina, zajedno s roditeljima koji žele započeti svoju planinarsku avanturu na siguran i zabavan način. Program se ostvaruje u prirodi, kroz održavanje planinarskih izleta i praktični rad na terenu, vodeći brigu da težina i zahtjevnost istih bude primjerena djeci i njihovim potrebama.

Osnovni ciljevi programa su naučiti djecu kako se sigurno kretati i hodati obilježenim (markiranim) planinarskim stazama, a uz to upoznati prirodne ljepote i zanimljivosti flore i faune, kulturno-povijesne znamenitosti kraja u kojem se planinari, razvijati ljubav prema zavičaju i domovini te povezati djecu i roditelje u zajedničkim aktivnostima, razvijati međusobni odnos i povjerenje, poticati samopouzdanje djeteta, vratiti djecu u prirodno okruženje, naučiti pomagati ostalima, promicati zdrav života i ekološku svijest.

Sve informacije o programu škole mogu se dobiti kod voditeljice škole učiteljice Martine Galović tel: 098/926-1474, e-mail: galovic.martina25@gmail.com a upisati se može u četvrtak, 14.09. na redovnom sastanku društva (19.30 – Sokolski dom) ili na prvom izletu škole u šumu Kozjaču ovu nedjelju, 17.09. Polazak na izlet je u 10.00 sati s parkirališta KTC-a na Švarči.

Detaljnije o Dječjoj planinarskoj školi može se pronaći na web stranici: Dječja planinarska škola – UPISI U TIJEKU – Osmica Karlovac