Frankopanski dan u kaštelu Dubovac

Predstavljanje knjige “STELLA AUREA – Priče o Frankopanima” uz sudjelovanje kneginje i kneza, pisara, frankopanske garde i brojnih kostimiranih uzvanika bit će održano u kaštelu Dubovac u Karlovcu uz melodije veselog trubadura i izbor najsretnije kneginje.

Događanje je na rasporedu u subotu, 23. rujna s početkom u 17 sati.

Kao i prošle godine gosti će kušati frankopanski kruh kojega će blagosloviti i lomiti osobno kneginja Ana Katarina i knez Petar, te ga imati priligu zaliti mirisnim frankopanskim pivom kneginje Beatrice iz kaštela Dubovac.

Na frankopanskoj trpezi bit će još ponuđeni kozji zirevi kneza Bartola II. iz Modruša, maslinovo ulje kneginje Marije Katarine iz kaštela Krk, med kneginje Apolonije i medni ocat kneza Krste Frankopana iz kaštela Novigrad na Dobri.

Posebnost ovogodišnjeg Frankopanskog dana bit će kostimirani kneževski bal u organizaciji KUD “Frankopan” iz Severina na Kupi.

Ovaj događaj organiziraju Književni krug Karlovac, Družba čuvara baštine FRANKOPANI i Društvo za promicanje kulture KVAKA uz pokroviteljstvo županice Karlovačke županije Martine Furdek Hajdin, Muzeja Grada Karlovca, Turističke zajednice Karlovačke županije i Turističke zajednice Grada Karlovca.