Glazba se vraća na Korzo

 

Županica Karlovačke županije Martina Furdek-Hajdin i ravnateljica Glazbene škole Karlovac Snježana Mrljak potpisale su Ugovor o davanju na korištenje zgrade na adresi Zrinski Trg 2 u Karlovcu.

Riječ je o zgradi Croatia osiguranja, koju je nedavno za 840 tisuća eura kupila Karlovačka županija. Prostire se na 5 etaža i ima ukupno 1360 četvornih metara.

Ravnateljica Mrljak nije krila zadovoljstvo i, kaže, ima mnogo planova i ideja.

„Ovdje ćemo preseliti srednju Glazbenu školu, tu će biti orkestri, zborovi, mala škola i udaraljke. Znate da smo bili u skučenom prostoru, nama je ovo davna želja i sad imamo doista velike planove. Zahvalni smo našem osnivaču, Karlovačkoj županiji, što je pronašla ovakvo rješenje“, naglasila je ravnateljica Glazbene škole Karlovac Snježana Mrljak.

Županija je zgradu kupila imajući u vidu mogućnost da neke županijske službe, koje su sada dislocirane, preseli ovamo, kako bi sve službe bile u istoj ulici. Međutim, trebalo je ipak hitno riješiti problem Glazbene škole koja trenutačno radi na dvije lokacije, a pritom je podstanar u OŠ Braća Seljan. No tamo ne može ostati jer će se u nju privremeno useliti učenici OŠ Dragojla Jarnjević koja će ići u obnovu nakon potresa.

Ovo je odlično rješenje u pravom trenutku za Glazbenu školu. Jako smo ponosni na tu školu, na sve njezine učenike i djelatnike i uspjehe koje postižu. To je najstarija glazbena škola u Hrvatskoj, i doista obogaćuje društveni život grada i županije. Sigurna sam da će ovo omogućiti još bolji razvoj, još više uspjeha i mnoge nove talente“, istaknula je županica Martina Furdek Hajdin.

Glazba bi se na Korzu trebala čuti već početkom iduće godine. Mnogi Karlovčani se sjećaju da je, prije Croatia osiguranja, u ovoj zgradi bila trgovina Jugotona u kojoj su se, među ostalim, prodavali glazbeni instrumenti. Tako se glazba zapravo vraća na Korzo.

Sadržaj preuzet Glazba se vraća na Korzo (kazup.hr)