ODRŽANI TRADICIONALNI „SUSRETI 4 NOVIGRADA“

Ovog vikenda, od 15. do 17. rujna u Novigradu na Dobri održani su tradicionalni „Susreti 4 Novigrada“.

Gosti iz Novigrada Istarskog, Novigrada Dalmatinskog i Novigrada Podravskog stigli su u petak navečer. Dobrodošlica je bila ispred Hotela „Amarilis“, gdje ih je dočekao općinski načelnik Općine Netretić Marijan Peretić. Uslijedilo je kratko druženje, večera dobrodošlice i smještaj gostiju kod domaćina.

U subotu prijepodne organiziran je odlazak autobusima u Muzej Domovinskog rata i slatkovodni akvarij „Aquatika“ u Karlovcu. Po povratku u Novigrad na Dobri organiziran je zajednički ručak u Hotelu „Vincentum“, nakon kojeg je uslijedilo sportsko-rekreativno poslijepodne ispod Starog grada Novigrada, a potom večera u Hotelu „Amarilis“ i druženje uz live band do ranih jutarnjih sati, tijekom kojeg je izvršena simbolična primopredaja domaćinske zastave domaćinima idućih Susreta – Novigradu Podravskom.

U nedjelju, nakon mise koja je održana u Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije Novigrad na Dobri uslijedio je oproštajni ručak gostiju i njihovih domaćina te ispraćaj uz tradicionalnu poruku: „Vidimo se dogodine – u Novigradu“.