Graffiti i sticker art u trećoj uličnoj galeriji

Udruga KA-MATRIX je proteklog tjedna organizirala treću uličnu galeriju pod nazivom Street art galerija. Program je započeo u Osnovnoj školi Dragojle Jarnević gdje su učenici crtali naljepnice i pripremali izložbene panoe dok je drugi dio bila cjelodnevna graffiti i stickerart radionica na igralištu Tehničke škole Karlovac. Zagrebačka grafiti grupa svojim je radovima prekrila zid ispod školske dvorane, dok je na pripremljenim panoima predstavljena selekcija naljepnica nastalih na radionicama kao i onih pristiglih iz drugih gradova / država. Zanimljivo je da su uz sudionike iz Karlovca, svoje radove poslali i sticker artisti iz New Yorka, Sao Paula i Indonezije, a predstavljeni su i autori iz Zagreba, Rijeke, Valpova, Berlina, Poljske. Učenici Gimnazije Karlovac su s posjetiteljima također izrađivali naljepnice koje su zalijepljene na panoe.

Ulična galerija se održava u sklopu projekta Građanske intervencije u javnim prostorima – odlučivanje kroz placemaking i predstavlja zadnju od tri galerije koje su mladi sudionici osmislili u sklopu preoblikovanja javnih prostora za sadržaje mladih.

Projekt „Građanske intervencije u javnim prostorima – odlučivanje kroz placemaking“ je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.