Otvorenje izložbe „Između Neba i Zemlje: bogovi drevnog Egipta“

U Gradskoj knjižnici “Ivan Goran Kovačić” u petak, 6. listopada u 19 sati, bit će otvorena izložba digitalnih ilustracija „Između Neba i Zemlje: bogovi drevnog Egipta“ Sandra Perovića. Izložba će biti postavljena u predvorju knjižnice.
Sandro Perović (1989.) riječki je ilustrator s adresom u Samoboru. Njegova su najveća strast drevne civilizacije, posebno svijet drevnih Egipćana. Ilustracije koje kreira nisu samo linije i boje, nego svaka sa sobom nosi priču i znanje drevnih mitova i simbola. U svoje radove ulaže mnogo znanja i istraživanja kako bi bili što edukativniji i poticali ljude na proučavanje i istraživanje civilizacija i njihove mitologije.
Prije nekoliko godina se odvažio i otvorio vlastiti umjetnički obrt Sanio Digital Art te kreirao velik spektar proizvoda: mnoštvo knjiga koje je ilustrirao za strane klijente, kalendare, bojanke, karte, vlastite edukacijske bojanke o drevnim grčkim božanstvima te kombinaciju bojanke i kolekcije pjesmica na temu Noći vještica, namijenjenu najmlađima.
Na otvorenju će Sandro predstaviti i svoju najnoviju bojanku “Colorful Olympians: a Creative Adventure of Greek Mythology”.
Bibliografija: knjige
„The Principle of Truth“, napisao: Randy Williams, ilustrirao: Sandro Perović
„Joseph: A Man of Kindess and Goodness“, napisala: Elle Cole, ilustrirao: Sandro Perović
„The Principle of Reciprocity“, napisala: Aimee Lary, ilustrirao: Sandro Perović
„Before You Know It“, napisala: Martha Dove, ilustrirao: Sandro Perović
„Kamit, the story of Ausar and Auset“, napisala: Shakasis, ilustrirao: Sandro Perović
Bibliografija: bojanka
„Colorful Olympians – A Creative Adventure of Greek Mythology“, napisao i ilustrirao: Sandro Perović
„Colors of October“, napisao i ilustrirao: Sandro Perović
„The Blazing Star“, napisala: Imani Josey, ilustrirao: Sandro Perović