Dodjela nagrade “Stjepko Težak” za najbolje priče na ovogodišnjem natječaju “Moje drago serce”

Pridružite se u petak, 13. listopada 2023. u 19 sati u Zavičajnom muzeju Ozalj u Starome gradu Ozalj na dodjeli nagrade “Stjepko Težak” za najbolje priče na ovogodišnjem natječaju “Moje drago serce”.
Članovi stručnog povjerenstva za vrednovanje priča, Julijana Matanović, Dubravka Težak i Jasmin Imamović, izabrali su tri priče koje će dobiti nagradu “Stjepko Težak” i sedam priča za posebnu pohvalu. Priče su povjerenstvu za vrednovanje dostavljene samo pod brojevima, a krajem rujna otkrili smo tko su najsretniji pisci.
Ovogodišnji najuspješniji autori su:
1. nagrada – Damir Valent: Tko igra za raju
2. nagrada – Denis Peričić i Anita Peričić: Kiosk
3. nagrada – Tomislav Štajduhar: Ljubav, na kraju priče
Posebne pohvale povjerenstva zaslužili su sljedeći autori:
– Marina Čalić: Konačnost
– Melita Horvat: Obećanje
– Andy Jelčić: Navodno
– Marija Krešić: Voda ispod mosta
– Nikolina Nikolić: Ogledalo
– Marin Pelaić: Čarobnica iz Ozlja
– Katarina Pučar: Most do uspomena
Prilikom dodjele nagrade “Stjepko Težak” predstavit će i knjigu “Ljubavna priča u akvarelu” koja sabire najbolje priče s natječaja “Moje drago serce” od 2018. do 2021. Dodjelu nagrade “Stjepko Težak” glazbenim će programom uveličati učenici i profesori Područnog odjela Ozalj Glazebene škole Karlovac.
Natječaj “Moje drago serce” organiziraju Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj i Ogranak Matice hrvatske u Ozlju. Pokrovitelji natječaja su Karlovačka županija, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Grad Ozalj.