Aquatika slavi 7. rođendan!

Proslava sedme godišnjice Aquatike – slatkovodnog akvarija Karlovac održava se u subotu i nedjelju 21. i 22. listopada 2023. Bogati program kroz dva dana namijenjen prvenstveno obiteljima s djecom održava se na akvarijskom trgu, u Zelenoj knjižnici Aquatike i Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ te na šetnici uz Aquatiku.
Pripremljene su i posebne pogodnosti tog vikenda za sve posjetitelje, a to je 50% popusta na individualne ulaznice, a u akvarijskoj suvenirnici omogućuju popust od 25% na sve suvenire, dok vas u caffe baru očekuje posebna rođendanska ponuda.
Program se sastoji od kreativnih radionica za djecu, dječjeg buvljaka, poligona zabavnih igara, do susreta s rijekom Koranom – tematske šetnje u pratnji vodiča, a sve završava rođendanskom zabavom uz svirku benda „LA PAPA“ na akvarijskom trgu.
Program:
21.10. SUBOTA
10 h predstavljanje slikovnice „Mačak u šeširu“ uz Krešimira Krnicu (Zelena knjižnica)
11 h Čajanka s Pandom Mandom (Zelena knjižnica)
9-12 h Dječji buvljak (trg)
16 h Eko priča i kreativna radionica s Knjiguljicom (trg)
22.10. NEDJELJA
10-12 h Poligon zabavnih igara, zadataka i izazova “Kopnene vode” s Eko panom (trg)
11 h Susret s Koranom – tematska šetnja u pratnji vodiča (šetnica)
17 h Rođendanski party uz svirku benda “LA PAPA” (trg)
Organiziranjem DJEČJEG BUVLJAKA namjera je upozoriti javnost da ponovnom upotrebom predmeta možemo znatno doprinijeti smanjenju količine otpada, ali i dati građanima priliku za povoljnu kupnju i čišćenje dječjih ormara i polica s igračkama.
Poligon Eko pana „KOPNENE VODE“ uključuje niz zabavnih igara, zadataka i izazova na temu kopnenih voda. Poligon će imati niz točaka, a na svakoj će se nalaziti po jedna igra ili zadatak koji igrač mora riješiti samostalno ili uz pomoć ostalih sudionika / animatora. Cilj poligona je potaknuti interes za bolje razumijevanje slatkovodnih staništa i odgovorno ponašanje u okolišu i prirodi.