U Knjiguljicu u petak dolazi Kazališna družina PINKLEC s predstavom „Vuka se ne bojim ja“

U sklopu projekta “Pričam ti priču nešto drugačije” u Knjiguljicu dolazi Kazališna družina – PINKLEC s predstavom „Vuka se ne bojim ja“. Priču pripovijeda Ostarjeli vuk koji se prisjeća uzbudljivih mladenačkih dana kada mu je glavna preokupacija bila proždrijeti svakog tko mu se nađe na putu.
Kada trojicu praščića Ciglu, Dasku i Slamu majka pošalje u svijet da sagrade vlastite domove, oni se nađu u šumi u kojoj vreba opasni vuk. Kuće koje braća grade postaju simbol njihovog razvoja. Dok je imaginarni svijet praščića poput dječjeg, vuk postaje metafora za sve ono strašno što nas čeka u životu, probleme koji nas muče, prepreke koje moramo savladati, zadaće koje moramo ispuniti.
Vuka su, na pragu njegove zrelosti u „priči u priči“, a u nastojanju da spase živote praščići i sami nečem poučili – „Nema nauke bez muke, ni kuće bez žuljave ruke.“ Upravo su praščići ti, koji, nakon svih peripetija savjetuju mladog i „opasnog“ vuka kako da doskoči svojoj gladi – da postane gitarist u bendu „Kod staroga hrasta“.
Predstava je na rasporedu u petak, 3.11. s početkom u 17:30.
ULAZ BESPLATAN
Dob: 4+
Trajanje: 45 min.
Redatelj: Romano Bogdan
Tekst i dramaturgija: Tanja Novak
Scenografija i kostimi: Bruno Kontrec
Glazba: Davor Dokleja
Oblikovanje rasvjete: Neven Taradi
Igraju:
Praščić Slama: Mario Jakšić
Praščić Daska: Bruno Kontrec
Praščić Cigla: Karolina Horvat
Vuk: Neven Matoša
Ostarjeli vuk: Davor Dokleja
Grad Karlovac i Ministarstvo kulture i medija podržava program “Pričam ti priču nešto drugačije”.