Tipka – rezultati natječaja 2023.

Knjižnica za mlade, izdvojeni odjel Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac, raspisala je ove godine četvrti po redu natječaj za kratku priču za mlade do 30 godina.

Na natječaju su mogli sudjelovati autorice i autori iz Republike Hrvatske, a tema kratke priče je slobodna te su pristigla 24 rada na natječaj. Svaki se autor mogao prijaviti samo jednom pričom koja prethodno nije smjela biti objavljena.

Natječaj je bio otvoren od 16. rujna do 26. listopada 2023.

Pristigle priče ocijenila je prosudbena komisija u sastavu: Bojana Meandžija, spisateljica; Marija Skočibušić, pjesnikinja; Darko Lisac, novinar, odabrala tri najbolje te dodijeliti prvu, drugu i treću nagradu.

Prva nagrada iznosi 130 eura, druga 110 eura i treća 100 eura, te je pohvalila dvije priče. Priče će biti objavljene na mrežnima stranicama i profilima Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ i Knjižnice za mlade na društvenim mrežama.

Rezultati natječaja:

NAGRAĐENI:

 1. mjesto
  Marta Džaja, Đakovo
  za priču Sonja
 2. mjesto
  Lucija Grbac, Karlovac
  za priču Vlak za Naraku
 3. mjesto
  Ina Vlahov, Šibenik
  za priču Bakini kaputi

POHVALJENI:

Andriana Baćurin, Karlovac
za priču Posljednja nogometna nota – u ljubavi i zaleđu

Andrej Balija, Zagreb
za priču Čarobni pauk i mreža emocija

Dodjela nagrada te javno čitanje priča održat će se u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“, Ljudevita Šestića 1, u utorak, 14. studenog u 18 sati.