Transat Ivice Kostelića sutra u Kinu Edison, uz gostovanje Kostelića

Ustanova Kino Edison sutra, u srijedu 29. 11. 2023. u 19:30 h organizira projekciju dokumentarnog film Transat, prvi samostalni autorski filmski rad Ivice Kostelića

“Transat Jacques Vabre” najveća je transatlantska regata za dvojce. Održava se svake dvije godine i rezervirana je za elitne jedriličare i vrhunske amatere u četiri klase oceanskog jedrenja: jednotrupci Imoca i Klasa 40 te višetrupci Ocean 50 i Ultim. Legenda skijaškog sporta Ivica Kostelić, nakon povlačenja iz profesionalnog skijanja 2017. godine posvetio se oceanskom jedrenju na jedrilici u “Klasi 40”.

Film Transat prati njegove avanture kroz ultradugu regatu koju je odjedrio zajedno sa svojim suskiperom, Francuzom Callisteom Antoineom, u studenom 2021. te daje jedinstven uvid u život na natjecateljskoj jedrilici na jednoj od najzahtjevnijih regata na svijetu!

Film traje 52 minute, a Ivica Kostelić će ujedno i gostovati u Karlovcu te nakon projekcije biti na raspolaganju i za pitanja iz publike.

Ulaz na projekciju je besplatan, uz obavezno preuzimanje ulaznica isključivo na blagajni Kina (maksimalno 4 ulaznice po osobi).