Otvorena izložba “Uhvati maglu objektivom” u Aquatici

 

Sinoć je svečano otvorena jedinstvena izložba “Uhvati maglu objektivom” koja je rezultat foto natječaja u sklopu prvog Fog festivala u Karlovcu.

Bila je baš lijepa atmosfera i veliki odaziv posjetitelja. Nakon uvodnih obraćanja, naučili smo ponešto novo o magli od učenika Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac u zanimljivom i edukativnom predavanju o magli.

A potom nas je Maja Kolarić oduševila glazbenim intermezzom u maglovitom stilu.

Na kraju smo podijelili nagrade za TOP 3 najbolje odabrane fotografije i utješne za finalnih 12 odabranih.

Veliki odaziv samo je pokazatelj koliko je tema aktualna i koliko Karlovčani vole svoj grad i maglu s kojom se družimo i do četiri mjeseca godišnje! (to su novi podaci koje su nas naučili meteorolozi Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac)

Fog Festival je karlovački festival magle u kojem smo tijekom listopada i studenog organizirali šetnje po lokacijama gdje se obično magla skriva, pogledali kultni film Magla u kinu Edison te otvorili foto-natječaj na temu karlovačke magle.

U organizaciji su sudjelovali: Paviljon Katzler, Turistička zajednica grada Karlovca, Kino Edison, Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac, Šumarska i drvodjeljska škola Karlovac (meteorološki tehničari), Bastion – udruga lokalnih vodiča Karlovačke županije, Zorin dom, Kafotka – udruga fotografa, Fotografika – obrt za fotografiju i dizajn, te mnogi Karlovčani osobno kroz potporu, ideje i angažman.

Izložba će biti aktualna sve do 15. siječnja 2024. te se može besplatno posjetiti u sklopu razgleda akvarija uz kupljenu ulaznicu.

Osnovna ideja Fog Festivala je pokazati kako i sivi magloviti Karlovac ima svoj šarm i ljepotu, promijeniti svijest Karlovčana iz “njorgave” stvarnosti u osmijeh te pokazati kako se može graditi cjelogodišnji turizam.

Dođite i otkrijte karlovačku maglu i njezine čari!