Revitalizacija javne uprave: Uspješno se privodi kraju projekt vrijedan 1.95 milijuna eura

Zagreb, 01. prosinac 2023. – U prostoru Državne škole za javnu upravu održana je završna konferencija projekta „Povećanje kvalitete javnih usluga kroz modernizaciju i povećanje dostupnosti edukacija za službenike javnog sektora u organizaciji DŠJU“.

Sufinanciranjem od strane Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., ukupna vrijednost projekta doseže impresivnih 1.951.370,36 EUR (14.702.600,00 kn). Ovaj značajan financijski doprinos omogućio je Državnoj školi za javnu upravu da, kroz modernizaciju sustava usavršavanja i unaprjeđenje kompetencija javnih službenika, podigne ljestvicu profesionalizacije javne uprave, čime se direktno poboljšava kvaliteta usluga pruženih građanima Republike Hrvatske.

Veselimo se ovom danu s obzirom na izazovno razdoblje koje je iza nas. Želim se zahvaliti Vladi Republike Hrvatske koja je prepoznala važnost ovog projekta. U vrijeme pandemije, dobili smo podršku da nastavimo s provedbom, što nam je omogućilo stvaranje onoga što danas vidite u našim dvoranama – opremljenih prostora i kvalitetne opreme koja nam pomaže u učinkovitom radu. Ovim projektom stvorili smo niz mogućnosti, ističući važnost digitalizacije kao snažnog alata i podrške u reformi javne uprave. Radujemo se izazovima koje donosi završetak projekta i vjerujemo da će nam omogućiti daljnji napredak i unapređenje našeg obrazovnog sustava“, izjavio je Rudolf Vujević, ravnatelj Državne škole za javnu upravu.

Upravljački odbor Europskog socijalnog fonda plus u prošlom je razdoblju, zahvaljujući Državnoj školi za javnu upravu i drugim korisnicima, uspio povući sredstva u iznosu 116 milijuna eura koji su bili prijeko potrebni da upravljanje u Hrvatskoj bude kvalitetnije. U završnoj fazi vašeg projekta, vrijednog skoro 2 milijuna eura, 2.000 korisnika (službenika) će proći kroz različite edukacije. I dalje nas očekuje značajan posao, posebno jer primjećujemo dinamično tržište rada u kojem se neprestano pojavljuju nove tehnologije. Svjesni smo da oni koji ne uspiju držati korak s tim promjenama mogu naići na značajne izazove. Spremni smo suočiti se s izazovima budućnosti i nastaviti doprinositi razvoju kvalitete rada i stručnosti naših korisnika.“, izjavio je Ivan Vidiš, državni tajnik Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Cilj završne konferencije bio je detaljno predstaviti rezultate projekta, a posebno se istaknuo razvoj centralnog informacijskog sustava DŠJU te implementacija e-tečajeva putem novoformirane edukacijske platforme koje su predstavili stručnjaci ključni u provedbi projektnih aktivnosti.

Centralni informacijski sustav predstavio je tim zajednice ponuditelja Infodom, Algebra, Telelink Business Services, voditeljice projekta – Valentina Miličić, ispred Državne škole, i doc.dr.sc. Darija Ivandić Vidović, ispred zajednice ponuditelja, te Hrvoje Sagrak, predsjednik uprave tvrtke InfoDom d.o.o. i predstavnik konzorcija izvođača.

Razvoj i provedbu e-tečajeva predstavio je tim tvrtki InfoDom, Algebra, TBS – Lovro Krpan, Zoran Jančić, Dražen Mrkonjić.

Ovaj uspješan završetak projekta predstavlja ključnu prekretnicu u unaprjeđenju javne uprave, istovremeno pružajući vrhunske edukacijske resurse za javne službenike. Državna škola za javnu upravu ostaje predana izvrsnosti u pružanju obrazovanja, postavljajući nove standarde u modernizaciji javnog sektora.