Kviz općeg znanja povodom Međunarodnog dana volontera

LAG Vallis Colapis povodom Međunarodnog dana volontera organizira kviz općeg znanja! Kviz će pokriti i teme vezane za volonterstvo pa će sudionici imati mogućnost i proširiti svoje znanje o volontiranju.
Kviz će se provesti 15.12.2023. (petak) u Ozlju (društveni centar Humićka) s početkom u 18 h. Za prvo, drugo i predzadnje mjesto osigurane su izdašne slatko/slane nagrade jednog obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva, ali isvi ostali će dobiti nagrade. Cilj kviza je promovirati i proširiti svijest o važnosti i značaju volonterstva. Prijave na kviz moguće su ovdje.
________________________________________
Kviz će se održati u sklopu programa „Volonterski centar Kupa“ kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Vrijednost projekta je 10.400,00 eura, a provodi se od 1.1.-31.12.2023. godine. Partneri na projektu su Grad Ozalj, Općina Kamanje, Općina Krašić, Općina Draganić, Osnovna škola „Kardinal Alojzije Stepinac” Krašić, Osnovna škola Draganići, Osnovna škola “Ivan Goran Kovačić” Duga Resa, Osnovna škola Pokupsko i Centar za socijalnu skrb Karlovac.

Cilj programa je informiranje i promocija volonterstva, educiranje mladih, građana i općenito svih koji volontiraju te OCD-ova i institucija kao organizatora volontiranja na području partnerskih općina Zagrebačke i Karlovačke županije kroz:
– Informiranje i promociju volonterstva putem društvenih mreža, web stranice, newslettera.
– Povećanje broja organizatora volontiranja u ruralnim sredinama kroz edukacije za organizatore volontiranja te provođenje istraživanja.
– Povećanje broja volontera (posebno mladih) u ruralnim sredinama kroz edukacije u školama te provođenje istraživanja.
– Jačanje postojećeg sustava tehničke podrške na terenu u cilju daljnjeg razvoja volonterstva.
– Sustav podrške koordinatorima volontera na području LAG-a Vallis Colapis kroz sastanke
koordinatora volontera u sklopu neformalne mreže koordinatora volontera.
– Jačanje kapaciteta organizatora volontiranja i mladih za izdavanje Potvrde o kompetencijama stečenim volontiranjem i kroz edukaciju za menadžment volontera.
– Povećati broj edukacija za volontere koji pružaju pomoć u učenju kroz edukacije za Menadžment volontera i Potvrdu o kompetencijama.
– Povećati broj sati pomoći u učenju.
– Jačanje kapaciteta Volonterskog centra Kupa kroz provođenje istraživanja te kroz uvođenje oznake standarda kvalitete za volonterske centre.
– Promocija primjera dobre prakse te umrežavanje s dionicima u zajednici kroz provođenje
volonterskih akcija.
– Promocija inkluzivnog i inovativnog volontiranja i novih oblika volontiranja kroz provedbu
volonterske pomoći u učenju s naglaskom na djecu iz socijalno ugroženih obitelji.
– Širenje mreže partnera i unapređenje odnosa s Lokalnim volonterskim centrom Labin kroz studijski posjet te s Hrvatskim centrom za razvoj volonterstva i Volonterskim centrom udruge SMART kroz suradnju u njihovim projektima.