GRIJEH BI BIO NE PROBATI KVALITETNA VINA ŠOŠTAR

Okus strasti – za ugodne i profinjene životne trenutke!

Suncem obasjane i rosom okupane brježuljke Vrhovca već stoljećima rese mnogobrojni vinogradi brižno njegovani rukama marljivih vinara. Sklad prirode ozaljsko-vivodinskog vinogorja te vrhunskih uvjeta za uzgoj vinove loze rezultira vinima savršenog okusa i mirisa. A što za kvalitetu vina znače znanje i iskustvo najbolje zna obitelj Šoštar. Nema tog poznavatelja dobre kapljice koji nije ostao očaran njihovim tekućim nektarom, ali i zadivljen njihovom zaljubljenošću u svoj životni poziv.

Vinarija Šoštar se ponosi svojom graševinom, jednom od najpopularnijih hrvatskih bijelih sorti. Aroma istaknute svježine i izraženi miris ne ostavljaju nikoga razočaranim. Rajnski rizling kojeg mnogi nazivaju i kraljem bijelih vina savršeno se uklapa s plodovima mora, bijelom ribom, ali i janjetinom koja je posebno omiljena u ovom hedonističkom kraju. Profinjeni chardonnay i mirisni traminac također zauzimaju cijenjeno mjesto u Šoštarovom vinskom podrumu, a čast crnih vina brane frankovka i portugizac bogatog voćnog okusa.

Svi ovi plodovi prirode, rada i truda obitelji Šoštar čekaju Vas u posebno uređenom podrumu za degustaciju, a zanimljivost je i berba frankovke koja se svake godine održava samo za žene beračice. Vinarija Šoštar se uvijek trudi svoje posjetitelje iznenaditi s nečim novim! Izvrsna vijest je i mogućnost besplatne dostave vina za sve ugostiteljske objekte u krugu od pedeset kilometara.

Znanje koje se prenosilo naraštajima s koljena na koljeno te primjena najnovijih tehnologija i modernih dostignuća u vinarstvu omogućuju stalno održavanje savršene kvalitete, a dokaz Šoštarovog ugleda je i članstvo u krovnim udrugama vinara Vino Croatica, Udruzi vinara, vinogradara i voćara Ozalj te  Hrvatskom somelier klubu.

Uz vječno mladu ljubav prema vinu, obitelj Šoštar resi plemenita ljubav prema rodnom kraju. Živopisni ozaljsko-vrhovački kraj pruža Vam mogućnost istraživanja romantičnih prirodnih ljepota kao i jedinstvenih kulturno-povijesnih spomenika na koje će Vam obitelj Šoštar s ponosom ukazati.

Zaokružena ponuda vina vrhunske kvalitete okrunjenih mnogobrojnim nagradama te mogućnost degustacije domaćih proizvoda izvornog okusa i mirisa čine ovo obiteljsko gospodarstvo neizbježnim odredištem za svakoga ljubitelja lijepih, ukusnih i profinjenih stvari u životu.

Bez jela i vina nema ni ljubavnog žara!

(latinska poslovica)

Ženska berba frankovke u Vinariji Šoštar:

 

Kontakt:

Adresa: Vrhovac 63, 47280 Ozalj, Republika Hrvatska

Mobitel: 091 506 9632

E-mail: elvis.sostar@gmail.com