Za zdravlje duha – kvalitetno vino Šoštar

Ljubitelji dobre kapljice, sreću pronađite u podrumu obitelji Šoštar!

Pitoreskni  ozaljsko – vivodinski kraj već stoljećima daje kvalitetne plodove od kojih se rađaju isto toliko kvalitetna vina. Za sjajnu vrsnoću kojom se diče vina obitelji Šoštar nije dovoljno pouzdati se samo u darove prirode. Svjesni su toga mladi nasljednici stoljeće duge tradicije, u koju su uspjeli uklopiti moderne tehnologije proizvodnje vina koje daju konačni rezultat – visokokvalitetna vina koja će zadovoljiti i istančane ljubitelje dobre kapljice.

Sjajna vina Šoštar najvećim dijelom djelo su Elvisa Šoštara, rezultat su truda, rada, brige i znanja kojeg ovaj zaljubljenik u vino ulaže u svaku kapljicu dragocjenog nektara.

Kraljica vinarije Šoštar svakako je graševina koja se diči aromom istaknute svježine i izraženog mirisa. Skladni i svjež okus odlikuju i rajnski rizling kojeg ćete također pronaći u vinskom podrumu obitelji Šoštar. Za profinjena nepca tu su chardonnay i mirisni traminac. Bogat voćni okus odlikuje crna vina koja nisu zanemarena kod Šoštara. Frankovka i portugizac čekaju Vas u podrumu uređenom za degustaciju.

Kako bi odali počast prabaki, ali i istaknuli dugu tradiciju vinogradarstva u ovoj obitelji, prije nekoliko godina obitelj Šoštar pokrenula je žensku berbu frankovke. Danas se u ženskoj berbi rado okušaju djevojke i žene, no davne 1914. godine kada je baka Elvisa Šoštara okupila žene da joj pomognu brati grožđe, u jeku ratnih zbivanja, situacija nije bila tako lagana. No i to govori o upornosti i spretnosti ove obitelji da nadvlada teškoće.

(Jedna od pogodnosti za ugostiteljske objekte u krugu od pedeset kilometara je i mogućnost besplatne dostave vina.)

Umjerene količine vina, višestruko su dobre za zdravlje, što je i dokazano nekim istraživanjima. Stoga, mislite na sebe i počastite se čašom dobrog vina.

Vizija budućnosti i očuvanje tradicionalnih vrijednosti misao su vodilja obitelji Šoštar u njihovom predanom radu i posvećenosti najvećoj ljubavi – kvalitetnom vinu.

Ako ste istinski ljubitelj predivne prirode, a uz to i dobre kapljice, posjet podrumu obitelji Šoštar neće Vas ostaviti ravnodušnim.

 

 

Kontakt:

Adresa: Vrhovac 63, 47280 Ozalj, Republika Hrvatska

Mobitel: 091 506 9632

E-mail: elvis.sostar@gmail.com