TZ grada Karlovca dodijelila ugovore organizatorima manifestacija – Javnim pozivom Turističke zajednice podržano 40 manifestacija u 2024. godini

Danas su u prostoru Kina Edison dodijeljeni ugovori za 40 različitih manifestacija koje će se održati u Karlovcu tijekom 2024. godine.

Unatrag 6 godina TZ grada Karlovca raspisuje Javni poziv za sufinanciranje manifestacija drugih organizatora s ciljem usklađenog stvaranja dodane vrijednosti karlovačkog turističkog proizvoda, a time ujedno i upravljanja razvojem turizma grada Karlovca. Kroz ovu aktivnost želimo potaknuti razvoj događanja kroz cijelu godinu što je i jedna od brojnih zakonskih zadaća djelovanja turističke zajednice te dati potporu svima koji stvaranjem sadržaja nadopunjuju turističku ponudu grada.

Turističko vijeće TZ grada Karlovca donijelo je odluku o sufinanciranju manifestacija koje doprinose specifičnim ciljevima rada Turističke zajednice a to su stvaranje prepoznatljivog imidža karlovačkog turizma i promocija našeg grada, obogaćivanje, unaprjeđenje i razvoj turističke ponude te povećanje ugostiteljskog i drugog turističkog prometa.

Zahvaljujući koordinaciji i dogovoru s Gradom ove godine dvostruko su povećana odobrena sredstva kao i broj podržanih programa.

Organizatorima manifestacija uvodno se obratila direktorica TZ grada Karlovca Marina Burić: „Upravljanje destinacijom i marketing najvažnije su uloge turističke zajednice sukladno novom Zakonu o turizmu. Okupljanje svih dionika u turizmu grada i njihovo međusobno umrežavanje te kontinuirano ulaganje u kvalitetu svih turističkih usluga, a time i manifestacija, garancija su izvrsnosti i pozicioniranja Karlovca kao cjelogodišnje turističke destinacije“.

Gradonačelnik Karlovca i predsjednik Turističke zajednice grada Karlovca Damir Mandić dodijelio je ugovore o sufinanciranju i tom prilikom izjavio: „Vi ste posebna vrijednost svega onoga što se događa u gradu i zbog toga smo odlučili dodatnim sredstvima podržati vaše manifestacije. I za iduću godinu ćemo povećati sredstva za sufinanciranje jer vam želimo biti potpora ali i potaći neke druge da se prijave. Imamo puno toga vrijednoga u našem gradu, važno je da smo jedni drugima podrška i da se međusobno promovirate kako bi ostvarili zajednički cilj a to je povećanje vidljivosti Karlovca.“